Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského

Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
19,246 otázok

Na vaše otázky týkajúce sa pôrodníctva a gynekologických  problémov odpovedá  Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH., prednosta II. Gynekologicko-pôrodníckej kliniky LFUK a UNB , Fakultná nemocnica Ružinov, Bratislava.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Gynekologicko-pôrodnícka poradňa gynekológa Jozefa Záhumenského
  • Azalia

    , Autor: Linda3908

    Dobrý deň,
    doktorka mi pridpisala antikoncepciu AZALIU s tým, s by som nemala mať menštruáciu vôbec - iba špiniť. Bohužiaľ, už 3. dňom krvacam, je to v poriadku?

    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    menštruácia pri antikoncepcii slabne často postupne, tak ako účinkujú hormony na sliznicu maternice. Spočiatku môžete bežne počas pauzy krvácať, neskôr môže krvácanie slabnúť

Podobné otázky

  • Antikocepcia

    , Autor: Margita135

    Dobrý deň užívam antikocepciu Azalia ,dnes mi doktor pichol do brucha Fraxiparine 0,4 ml .ma to znížený účinok na antikocepciu Azalia .vo pred ďakujem.

  • Antikoncepcia

    , Autor: Margita135

    Dobrý deň užívam antikoncepciu Azalia o 13:30 dnes som užila o 22:30 ma to som mala nechránený pohlavný styk. Je šanca ze otehotniem. Ďakujem

  • Azalia

    , Autor: Linda3908

    Dobrý deň.
    Doktorka mi predpísala antikoncepciu AZALIU, keďže mi našli cystu na vaječníku a práve AZALIA mi mala menštruáciu zastaviť. Zo začiatku bolo super, občas som trochu špinila, ale teraz mám slabú menštruáciu týždeň vkuse a neslabne.

    Prosím, je to nejaký problém, alebo je to bežné pri tejto antikoncepcii? Pýtam sa aj skrz tej cysty.

    Ďakujem

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    neviem prečo ste dostali iba čisto gestagénovú antikoncepciu, osobne by som volil skôr kombinovaný preparát. Pri čisto gestagénovej môže byť častejšie nepravidelné krvácanie. Ak by to pretrvávalo skonzultujte Vášho gynekologa.

  • vhodná antikoncepcia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, prosím o Váš názor. Mám 30 rokov a 20 mes.syna, ktorého ešte dojčím, a chcela by som antikoncepciu.Doteraz sme sa používali kondom. No dalšie dieťa by som chcela až o také 2 roky. Zistili mi vrodenú trombofíliu,a vraj som prekonala hepatitídu B, to mi zistili počas tehotenstva. Rodila som sekciou a 6 týždňov po pôrode som si pichala fraxiparin. Lekári neodporúčaju žiadnu hormonálnu antik. Lekárka mi navhovala DANU, no odrádzajú ma jej vedľajšie účinky, no trošku aj to že vlastne bráni len uhniezdeniu. Nie je žiadna iná forma antikoncepcie ktorá by bola vhodná? Ďakujem.

    Odpovedá: Prof. MUDr. Jozef Záhumenský, Ph.D., MPH.

    Dobrý deň,
    miesto bežnej Dany by bolo vhodné teliesko s obsahom hormónov, ktoré bráni prieniku spermii a ovulácii.
    Inak pri trombofílii je čisto gestagénová antikoncepcia (Azalia) povolená.

  • panthenol

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň.

    Mám skoro 6 mesačnú dcérku , ktorú dojčím. Užívam antikoncepciu Azalia. 4 mesiace po pôrode mi začali veľmi padať vlasy. Chcem začať užívať tabletky panthenol 100 mg . Chcem sa opýtať či sa môžu užívať počas dojčenia a či neovplyvnia účinok antikoncepcie.

    Za odpoveď vopred ďakujem.