Tri veci, ktoré ženy a muži nechcú počuť od svojich partnerov

MK | 5. jún 2024
Tri veci, ktoré ženy a muži nechcú počuť od svojich partnerov

Aj keď humor môže zmierniť niektoré situácie, je dôležité dbať na to, čo a ako hovoríme. Muži, rovnako ako ženy, ocenia, keď sú ich pocity rešpektované. Takže nabudúce, než vyslovíte niečo z tohto zoznamu, zamyslite sa, či je to naozaj nutné...

Tri veci, ktoré muži nechcú počuť od žien 

Muži majú svoje citlivé miesta a sú isté frázy, ktoré si radšej odpustite.  Aj keď sa tvária ako silní a nezlomní, niektoré poznámky môžu zraniť ich ego viac, ako by ste si mysleli. Tu sú tri veci, ktoré muži rozhodne nechcú počuť od žien.

1. Mali by sme sa porozprávať 

Tieto slová sú pre mužov ako červená vlajka pre býka. Keď žena vysloví túto vetu, muž vie, že niečo nie je v poriadku. V jeho mysli sa okamžite začnú prehrávať všetky možné scenáre, čo urobil zle a čo ho čaká. Tento dramatický úvod do rozhovoru je pre mužov desivý a často ich paralyzuje. Namiesto toho skúste začať rozhovor menej dramaticky a priamo: "Mohli by sme si prebrať niečo, čo ma trápi?"

2. Si si istý, že vieš, čo robíš?

Muži majú vrodenú túžbu byť kompetentní a schopní riešiť problémy. Keď žena spochybňuje ich schopnosti alebo rozhodnutia, často to zasiahne ich ego. Táto veta je obzvlášť citlivá, pretože naznačuje nedôveru v ich schopnosti. Namiesto toho, aby ste partnera zneisťovali, skúste ponúknuť podporu a povzbudenie: "Ak potrebuješ pomoc, som tu pre teba."

3. Môj bývalý...

Žiadny muž nechce diskutovať o vašom bývalom priateľovi, manželovi či partnerovi. Pre mužov je najlepšou stratégiou vyhýbať sa týmto témam ako moru. Ak chcete udržať pokoj a harmóniu, nechajte minulosť v minulosti a sústreďte sa na prítomnosť a budúcnosť.

Tri veci, ktoré žena nechce počuť od muža 

Komunikácia medzi mužom a ženou je často ako chôdza po tenkom ľade. Zatiaľ čo úprimnosť a otvorenosť sú základom každého pevného vzťahu, niektoré veci by mali zostať nevypovedané. Tu sú tri z nich, ktoré ženy určite nechcú od mužov počuť.

1. Moja mama to robí inak.

Porovnávať vašu partnerku s vašou matkou je ako chodiť po mínovom poli. Takýto komentár môže spôsobiť pocit nedocenenia a vyostriť rivalitu. Ženy nechcú počuť, že ich snaha v domácnosti alebo v starostlivosti o deti či dokonca o vás je horšia, ako u vašej matky. Rozumnejšie je vyjadriť vďačnosť a oceniť jej úsilie bez porovnávania.

2. Dnes vyzeráš unavene.

Aj keď môže byť táto veta myslená starostlivo a so záujmom, žena ju často interpretuje ako kritiku jej vzhľadu. Upozorniť niekoho na to, že vyzerá unavene, je ako povedať, že nevyzerá dobre. Ženy sa často snažia vyzerať čo najlepšie a takýto komentár môže byť vnímaný dosť negatívne.  Ak máte obavy o jej zdravie, skúste to povedať jemnejšie: "Všetko je v poriadku? Vyzeráš, že si dnes mala náročný deň."

3. Si si istá, že to chceš zjesť?

Tento komentár môže byť obzvlášť citlivý, pretože zasahuje do oblasti telesného vzhľadu a sebavedomia. Mnohé ženy sú citlivé na svoje stravovacie návyky a postavu, a takáto otázka môže vyvolať pocit, že ich kritizujete alebo že ich sledujete. 

Komunikácia je kľúčová v každom vzťahu, ale niekedy je lepšie premýšľať dvakrát, než niečo poviete. Uistite sa, že vaše slová posilňujú a podporujú vašu partnerku či partnera, namiesto toho, aby ste ju/ho neúmyselne ranili. 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: