Jarná zelenina s tvarohovým krémom
foto: istockphoto.com
Chutný kompromis medzi šalátom a nátierkou
Suroviny
100 g tvarohu, ½ šálky mlieka, 1 mladý kaleráb, 1 zväzok reďkovky, 1 hlávka rímskeho šalátu, 2 PL olivového oleja, 1 PL citrónovej šťavy, štipka čierneho korenia, štipka soli, žerucha alebo kalerábové listy na ozdobu, celozrnná žemľa
Postup
Tvaroh zmixujeme s mliekom a koreninami, kaleráb nastrúhame, reďkovku nakrájame na drobné kocky alebo tiež nastrúhame, šalát natrháme na menšie kúsky a všetko spolu premiešame. Dochutíme citrónovou šťavou. Pri podávaní ozdobíme žeruchou alebo lístkami z kalerábu. Podávame s celozrnnou žemľou.