Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Bolesti brucha.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den.Moj syn ma 10 rokov a mava caste bolesti brucha az zvracanie.ono to trva uz dost dlhy cas.Jeho pediatricka povedala ze je to normalne ze to prejde.bol uz dva razy hospitalizovany ,raz na chirurgii s podozrenim na slepe črevo,ale nakoniec to nebolo ono tak ho pustili a druhy raz na infekcnom ,zvracal a mal silne bolesti brucha a teplotu.Mava tie bolesti brucha minimalne raz do tyzdna ,niekedy aj castejsie ale niekedy len raz mesacne ,ale vzdy sa to vrati.pride to tak necakane najme v noci ked krici od bolesti a zvyja sa.Neviem si uz rady ,poradte nam ake vysetrenia by boli vhodne.uz som myslela aj na to ze mu vadi nejaka potravina,ale neviem to zistit.v nemocnici absolvoval vselijake vysetrenia a nic nezistili.Prosim velmi pekne o pomoc a radu..Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Takéto chornické bolesti brucha môžu mať rôzne príčiny, od poruchy vývoja čreva, cez črevné ochrenia, ochorenia žalúdka, infekčné ochorenia / parazity, hlísty/ až po ťažkosti psychického charatkeru. U školákov to zväčša býva škola, takže ak sa sťažuje aj cez prázdniny a ste aj doma v psychicekj pohode, má kamarátov, pokračovala by som vo vyšetrovaní. Samozrejme je možné myslieť aj na celiakiu.

Podobné otázky

  • Zle na vracanie a silné bolesti brucha

    , Autor: Emmuša

    Dobrý deň, mám 14 rokov . Chcela by som poprosiť k radu. Už dlhšie mi je zle na vracanie a mávam silné bolesti brucha. Brali mi niekoľkokrát krv,vyšetrenie stolice, moču,bola som na gastre,sone ale nič mi nezistili. Lekári vravia,že si to vymýšľam ale mne je naozaj zle. Už neviem čo s tým. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ťažko takto na diaľku pomôžem.
    Treba zistiť, či ti je zle po jedle alebo nalačno.
    Či ti je zle po niektorých jedlách / múčnych, mliečnych, mastných/.
    Či aj vraciaš, či je normálna stolica.
    Niekedy tieto problémy riešim tak, že dohodnem hospitalizáciu, pobyt v nemocnici a tam sa všetko dorieši.
    Skús si to kalendára značiť, kedy máš bolesti brucha, proste ten deň, keď sa ukáže, že to je každý deň, alebo každý druhý naozaj treba tento problém doriešiť.
    Samozrejme treba sledovať aj hmotnosť, či nechudneš alebo nepriberáš, či veľa nepiješ a nemočíš.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: