Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Menštruacia

    , Autor: Lunitta

    Čo spraví pediater keď zisti že ma dievča menstruacii(ako postupuje,čo sa bude diať )

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Pediater nerobí nič, ak menštruácia prišla vo veku, kedy má prísť, teda od deviatich do šestnástich rokov. Lekár zasahuje len vtedy, ak je menštruácia spojená s nejakými komplikáciami: veľmi bolestivá, častá, neprichádza, dlhodobé krvácanie a podobne......

Podobné otázky

  • Otazka

    , Autor: slavlienka54

    Dobry den. Dcera ma 18 rokov. Asi pred rokom a pol sa jej stratila menstruacia?Sportuje aktivne a dost schudla.Za rok asi 12 -13 kil.Prosim Vas nemohli by ste mi poradit ?Je to normalne alebo preco stratila mestruaciu?Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Záleží na tom z akej hmotnosti schudla až 13 kg, ak sa dostal nahmotnosť pod 45 kg pravdepodobne trpí mentálnom anorexiou, je to dôvod čo najskôr navtíviť jej obvodného lekára, prípadne priamo psychiatra.

  • Iná téma

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Zdravím, mám 16 rokov. Keďže je gynekologická poradňa zatvorená, píšem tu. Už som mala pohlavný styk výhradne s kondómom. Pred dvoma týždņami som zaznamenala krvavé špinenie, tak 3 dni a veľmi slabo. Stačila mi intimka. Už to bude pomaly týždeň a pol čo mi mešká menštruácia. Žiaden výtok. Bolia ma bradavky. Prosím, existuje iná možnosť než tehotenstvo ? Nejaká iná príčina prečo sa takto cítim ?

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Najpravdepodobnejšie je tehotenstvo. Ale môžu to byť aj hormonálne zmeny , často sa to stáva pri cestovaní, že sa cyklus predĺži. najlepšie je spraviť si tehotenský test.

  • 3-mesačné meškanie menštruácie 15 ročnej dcéry

    , Autor: tancatko

    Prajem pekný večer pani doktorka. Chcem sa Vás opýtať: Moja dcérka bude mať o pár dní 15 rokov. Koncom septembra to budú tri mesiace čo jej mešká menštruácia. Predtým také problémy nemala. Meškala jej menštruácia týždeň, dva, ale nie 3 mesiace. Obávam sa, že to veští nejaký zdravotný problém. S našou pediatričkou som to riešila a dohodli sme sa, že ju navštívime až keď dcére menštruácia bude meškať tri mesiace. Mám dôvod obávať sa? čo to môže byť za problém?....zatiaľ veľmi pekne ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Aj keď sa toho možno zľaknete a nechcem si mysliť o vašej rodine nič zlé, prvá vec, ktorú treba veľmi citlivo a opatrne riešiť je, či je možnosť, že by bola dcéra tehotná. To je samozrejme najčastejšia príčina meškania menses.
    Samozrjem ak vylúčime túto možnosť, je nepravidlený cyklus menses v tomto veku normálny. Ak nemá žiadne ťažkosti, bolesti brucha, zmeny na tele, chudnutie a podobne, pravdepodobne sa jedná o poruchu cyklu bežnú v tomto veku a je potrebné počkať do ˇalšieho cyklu. Ak by po roku nedošlo k menses alebo mala akékoľvek ťažkosti / výtok, bolesti v podbrušku/ je namieste kontaktovať lekára.

  • otazka

    , Autor: michaela114

    Dobrý deň .
    mám menštruáciu už 7 rokov a teraz sa mi po po prvý raz stalo že mi menštruácia meškala. meškala mi 15 dní a ked som ju dostala tak na druhý deň mám silné bolesti podbruška , je mi na vracanie a mám hnačku,,, takéto niečo som ešte nemala ...
    HAK neužívam,,,
    Za skorú odpoved dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Neviem koľko máte rokov ani či ste mohli byť tehotná, ak ste mali nechránený pohlavný styk a následne mohlo dôjsť k samovoľnému potratu. Ak je tehotenstvo vylúčené, v určitých fázach života je menštruácia sprevádzaná aj veľmi intenzívnymi bolesťami. Mali by ste si viesť menštruačný kalendár a zapisovať si termín menses a následne aj bolesti,k intenzitu krvácania a podobne. Pri problémoch je potrebné navštíviť gynekológa.

  • Meskanie menstruacie a spinenie

    , Autor: sisincka

    Dobry den prajem. Potrebalovala by som poradit Menstruacia mi meska uz 17 dni no testy su stale negativne.
    pred 3-4 dnami som zacala spinit zacalo to vytokom a v nom krv postupne sa to menilo na slabo hnedy vytok alebo slabo ruzovy .. a teraz mavam obcas silno cervenu krv a o hodinku nato nemam ziaden vytok a ked mam tak slabo hnedy alebo ruzovy. Co to znamena/?? mozem byt tehotna ci je v tom nieco ine?.. moznost ze tehotna som by tu aj bola no robila som si zopar testou a kazdy bol negativny cize neviem co si mam mysliet som s toho zmeneta.. Dakujem vopred

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Určite je potrebné navštíviť gynekologa, môže ísť aj o samovolný potrat.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: