Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Baby plavanie resp. Bazen a dieta

    , Autor: Luci550

    Dobry den, s partnerom mame 8 mesacne babatko dievcatko. Partner ju chce zobrat na baby plavanie, co mne sa velmi nepozdava a nerada by som pustala dieta do bazena, aby este nieco pochytalo.. a este ten chlor. Detska pokozka nie je jemnucka na take veci?? Aky je Vas nazor na to, ci je vhodne take male babatko zobrat do bazena. Vraj ju mam otuzovat, aby neprechladla v bazene. Citala som, ze je mozne nakazit sa rotavirusom od inych babatiek. Respektive od akeho veku je vhodne dieta brat do bazena a na kupalisko? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Viem, že mnohí so mnou nebudú súhlasiť, ale všeobecne pediatri ani imunológovia takzvané plávanie bábätiek neodporúčame. Z mojej skúsenosti približne polovica bábätiek ochorie. Dokonca existujú štúdie, že deti, ktoré chodili na tieto kurzy plávania mali častejšie astmu. Nejde o kožu, tú premastíte, ani rotavírusy nie sú celkom hrozbou plávania ale stretávanie s inými deťmi podporuje chorobnosť ako takú. Ide aj o kvalitu kurzu, ak už tak treba taký, kde sa všetká voda v bazéne za hodinu vymení.
    Kúpanie v detskom bazéne v rôznych wellnes centrách do roka priam zakazujem!!!! a aj neskôr je známe, že deti po víkende v bazéne často ochorejú. Už vôbec nedporúčam chodiť s deťmi do termálnych bazénov, jednak kvôli nebezpečiu z prehriatia, ak je voda viac ako 37 st. C a jednak kvôli ohrozeniu infekciou.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: