Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Hlienove sliny

    , Autor:

    Dobrý deň, pani doktorka, prosím vás, môj 15 mesačný synček má také lepkavé ťahavé akoby hlienove sliny, všimla som si to už tak od jeho pol roka...keď som to hovorila nášmu pediatrovi, povedal, že husté slinky môže mať, ak malo pije. Ale on ich má také, či pije viac, či menej....nemôže to mať napríklad, ak sa mu tlačia zúbky? Alebo aké iné príčiny by to mohlo mať? Nechcem, aby to vyzeralo, že ho príliš sledujem, ale proste to vidím, keď mu visia z úst alebo keď mu cumel' vyťahujem. Aj keď mu ich utieram...ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    I súbkami to určite nesúvisí.
    Váš pediater má pravdu, že by to mohlo byť vtedy, keď menej pije ale to by mal aj suchšie sliznice v dutine ústnej a mal by aj sliniek oveľa menej. Nie tak zreteľne lepkavé.
    Nepapá veľa sladkého a potom naozaj vlastne akoby má málo sliniek ovplyvnených konzumáciou sladkostí.
    V zásade platí, že ak mu inak nič nie je, pusinka ho nebolí, dobre papá aj ciká, nie je to žiaden príznak ochorenia.

Podobné otázky

  • Hlienové sliny

    , Autor:

    Dobrý deň, pani doktorka, ďakujem za odpoveď na moju otázku ohľadom lepkavých hlienových sliniek u môjho synčeka. Bola som zvedavá, či môže mať také lepkavé viskozne sliny bez nejakej príčiny. Niekde som čítala, že takéto sliny môžu byť aj pri cystickej fibroze a odvtedy nad tým premýšľam. Myslíte si, že by to mohol byť príznak? Lebo dehydrovaný podľa mňa nie je, keďže dosť ciká.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Cystická fibróza je ochorenie, ktoré sa vyšetruje v pôdornici z pätičky, ak by bol výsledok skríningu pozitívny, určite by sa ďalej vyšetrovalo.
    Okrem toho pri cystickej fibróze by mal aj iné príznaky, hlavne z dýchacieho systému a zažívacieho systému, nepriberal by, mal by problémy so stolicou atd. Pravdepodone by ste aj mali niekoho v rodine, kto na toto ochorenie trpel. Zvážte všetky fakty a ak máte dôvodné podozrenie, oslovte znova lekára.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: