Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • opakované hnisavé angíny

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať na príčinu opakovaných hnisavých angín. Môj 4 ročný syn mal prvý krát angínu 05.04.2007 teploty okolo 40 dostal Augmentin duo na pohotovosti ktoré nezabrali a po troch dňoch s horúčkami dostal od našej pediatričky Suprax. Po týždni na kontrole mal hrdlo krásne čisté. 20.04.2007 začal horúčkovať opäť okolo 40 na pohotovosti dostal Fromilid ktorý bral tri dni horúčky neklesali naša pediatrička zmenila liečbu na Zinat, ktorý zabral. 29.04.2007 ho videl ORL lekár kde bolo všetko v poriadku. Naša pediatrička ho vylúčila z kolektívu a od 01.05.2007 mu nasadila Bronchovaxom na posilnenie imunity. 31.05.2007 opäť horúčky angína dostal Suprax ktorý zabral po 4 dňoch s vysokými horúčkami. Výter mal dvakrát v Apríly negatívny a CRP mal raz 31 a raz 39. V máji mu nerobili výter ani CRP. 29.06.2007 sme boli s mladším synom na povinné očkovanie a pozrela sa pani doktorka aj na staršieho syna, ktorý má opäť angínu zatiaľ bez horúčok dostal Bioparox spej. Do jedného roka bol dojčený do troch rokov bol raz prechladnutý. Po nástupe do škôlky mal raz chrípku raz silnú nádchu a od apríla je neustále chorý. Môžte mi poradiť od čoho to môže byť a ako sa vyhnúť angíne? Nepije nič bublinkové, nič studené ani horúce aj zmrzlinu jedol len dvakrát lebo sa bojíme. Nemá nadváhu a okrem ovocia a zeleniny mu dávam aj Cem-m multivitamín.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    ASO STE SA POMýLILI NEJEDNá SA O ROK 2007 ALE 2008. aK JE TO TAK, MáM LEN DVE PRIPOMIENKY, SPOčIATKU NEBOL SPRáVNE LIEčENý / TO NA POHOTOVOSTI, PRETO ANI NEMáM RADA AK SA IDE S TEPLOTOU HNE´D NA POHOTOVOSť, NEZNáMY LEKáR NEMUSí Vždy nájsť správne riešenie /. Po takýchto opakovaných angínach v krátkom čase by som urobila laboratórne vyšetrenia. Vyradenie z kolektívu / a malo by to byť aspoň na pol roka/ je od vašej pani doktorky veľmí dobrý postup.

Podobné otázky

  • hnisava angina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, moja 4 rocna dcera nastupom do skolky(predtym bola stale zdrava) mava opakovane hnisave anginy,naposledy v oktobry a nasledne teraz v decembri, bola preliecena Atb, ale na mandliach sa jej par dni po dobrati antibiotik zasa objavili biele bodky, momentalne bez teploty, nestazuje sa ani na bolave hrdlo. Prosim vas o radu ako predchadzat anginam aj napriek tomu ze konzumuje cerstve ovocie, davam jej imunoglukan sirup a rozne vitaminy z lekarne. A aky je vas nazor na vybratie krcnych mandli u deti? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vybratie krčných mandlí by mali spločne rozhodnúť otorhinolaryngolog, pediater a eventuálne aj imunolog. Netreba sa ponáhľať ale niekedy je to nevyhnutné.
    Teraz má na mandliach pravdepodobne povláčiky z kvasiniek po opakovaných antibiotikách. Podávajte dlhodobo probiotika, najlepšie infant dophillus, dlhodobo, aspon tri mesiace v kuse. Probiotika taktiež zvyšujú imunitu. Je vhodné pobyt mimo kolektiv najmenej dva táždne po dobratí liekov.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: