Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • hnisava angina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, moja 4 rocna dcera nastupom do skolky(predtym bola stale zdrava) mava opakovane hnisave anginy,naposledy v oktobry a nasledne teraz v decembri, bola preliecena Atb, ale na mandliach sa jej par dni po dobrati antibiotik zasa objavili biele bodky, momentalne bez teploty, nestazuje sa ani na bolave hrdlo. Prosim vas o radu ako predchadzat anginam aj napriek tomu ze konzumuje cerstve ovocie, davam jej imunoglukan sirup a rozne vitaminy z lekarne. A aky je vas nazor na vybratie krcnych mandli u deti? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Vybratie krčných mandlí by mali spločne rozhodnúť otorhinolaryngolog, pediater a eventuálne aj imunolog. Netreba sa ponáhľať ale niekedy je to nevyhnutné.
    Teraz má na mandliach pravdepodobne povláčiky z kvasiniek po opakovaných antibiotikách. Podávajte dlhodobo probiotika, najlepšie infant dophillus, dlhodobo, aspon tri mesiace v kuse. Probiotika taktiež zvyšujú imunitu. Je vhodné pobyt mimo kolektiv najmenej dva táždne po dobratí liekov.

Podobné otázky

  • homeopatiká na imunitu

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobrý deň pani doktorka, dcérka ( 3r ) má opakovane od septembra 2009 po nástupe do škôlky hnisavé angíny, cca každé 2 - 3 týždne sme museli užívať ATB, po vyšetrení imunoalergologičkou sa zistilo že má slabú imunitu , na rok nesmie do kolektívu, berie lieky na imunitu ( denerel, imunor, wobenzym ) ale aj napriek tomu, že už nechodí do škôlky sa jej 1x do mesiaca vracia hnisavá angína a nasledovali ďalšie ATB. Nejak nemám pocit žeby jej tie lieky pomáhali, užíva ich už tretí mesiac. Chcem sa spýtať na Váš názor ohľadom homeopatík a či by ste mi vedela odporučiť aké by trebalo užívať na zvýšenie imunity aby sme sa konečne zbavili angín a antibiotík. ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Ja odporúčam deťom od tretieho roka veku vhodný preparát rybieho tuku / Marin Q npríkladú. Homeopatii sa nevenujem, takže neviem v tomto ohľade poradiť

  • hnisava angina

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, dcerka /3 roky/ ma od soboty vysoke teploty. v nedelu nam dr.diagn. hnisavu anginu. Od nedele podavam malej PNC a kedze jej neustale stupa tepl, tak kazde 4 hod podavame striedavo Paralen a Brufen. Teplo.sa pohybuju v rozmedzi od 37,8 az do 40,3...Chcela by som sa opytat, kedze sa dcerka zacala stazovat aj na bolesti koncatin a brucha, ci je to v suvislosti s vys.teplotami alebo moze ist aj o nieco vaznejsie...neviem ci mam opat navstivit dr alebo este pockat. Dcerke pomahame aj obkladmi a sprchovanim, prikladam aj citrony na dlane a chodidla...ale nemam pocit ze to vsetko dohromady je ucinne, kedze tepl. sa nemozeme zbavit...A este by som chcela vediet ako dlho byvaju taketo vys.teploty a ci su normalne pri hnis.angine...Inak na pohotovosti dr.spomenula, ze by mohlo ist aj mononukleozu? Avsak na dcerke nebadam zvacsene uzliny. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Už sa všetko vyriešilo, mohlo ísť ohnisavú angínu v súvislosti s mononukleozou a pri takých vysokých teplotách dho trvajúcich by som vyšetrila moč a lab. vyš. c reaktívneho proteinu, ktorý bližšie určí či sa jedná o vírusové aebo bakteriálne ochorenie.
    Citróny na dlane a chodidlá si neviem predstaviť aký majú účinok. Najlepšie sú zábaly.
    Dôfam, že celá tortúra s ochorením je už za vami. Držím palce.

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: