Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • laser

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pani doktorka, mam dvojmesacne babo a kojim, chcela by som si dat laserom odstranit ochlpenie na tele. Je to nejako nebezpecne na tvorbu mliecka, resp. moze takyto zakrok mliecko nejako ovplyvnit?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Myslím, že nebezpečné to nie je, ale predpokladám, že je to bolestivé a bolesť je stres a to môže mať nepriaznivý vplyv na tvorbu mlieka aj celkovú pohodu vás aj dieťatka. Počkala by som do pol roka veku dieťatka.

Podobné otázky

  • ošetrenie laserom počac dojčenia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pani doktorka,

    vedeli by ste mi poradit a odpovedat?
    mam 10 mesacne dietatko a stale dojcim, aj ked uz minimalne. Planovala som si dat osetrit laserovou technikou tvar nakolko mam jazvycky a flaky po akne, a taktiez som si chcela dat epilovat hornu peru laserom. Viete mi poradit, ci je to mozne aj pocas dojcenia? alebo mam realizovat zakroky az ked uplne prestanem kojit?

    tiez by som vas poprosila o radu - spominala som ze syncek ma 10 mes. a kojim ho minimalne, t.z. ze iba rano sa trosku napije a trosku pocas dnaa aj vecer trosku, je to iba par glgov vzdy...a ja mam mlieka uz uplne malicko. problemom vsak je, ze on mi odmieta pit akukolvek tekutinu, ci uz vodu, caj, ani nevie pit z flase, ani z poharika.. :o/ mam obavu ze ma maly prijem tekutin, pretoze okrem toho co dostane v strave (do zeleninovych prikrmov mu pridavam vodu, a jedava 2x denne kasu ktoru zarabam s nutrilonom), nic moc nepije. Napriek tomu, mava precikane plienky. je to znak toho ze mu postacuje to co vypije celkovo (vratane stravy) ? nemusim sa znepokojovat, pokial cika? aj ked nechce pit?

    dakujem za vase rady.
    Pekny den

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Nemám s ošetrení laserom síce skúsenosti ale je to fyzikálna liečba bez akejkolvek moťnosti prenosu žiarenia, takže nevidím dôvod ju realizovať aj počas dojčenie
    V tomto veku ho už naozaj musíte naučiť piť, trebars aj z polikovou lyžicou mu môžete podať tekutinu, v žiadnom príôpade nie sladký časj alebo iné sldké nápoje typu jupík. určite len prevarenú ochladenú vodu. Ak však ciká ako udávate, zatiaľ je zavodnený dobre. Toho mliečka od vás si pravdepodobne vytiahne dostatok. .

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: