Poradňa pediatra

Poradňa pediatra
11,510 otázok

Na problémy súvisiace s rastom, vývojom dieťaťa i chorobami odpovedá MUDr. Marta Špániková, pediatrička.

Poradna uzavretá.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu. 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • opravneny strach alebo nie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den p.doktorka.syncek ma 16 a pol mesiaca a rada by som sa spytala na jednu vec ohladom trampoliny.stari rodicia ho vzali na trampolinu - ja som prisla za nimi az dodatocne ekd uz syn obl na trampoline.neviem ci je uz prenho v tomto veku vhodna. samozrejme ze syncek neskakal vysoko,nelietal vo vzduchu,malinko nadskakoval,ale svokor skakal pri nom (nevyhadzoval ho vsak) a synceka to nadhadzovalo trosicku a hlavka mu robila pohyby dopredu,dozadu - zlakla som sa - moze tento pohyb,tato aktivita sposobit s mozgom to co syndrom natriasaneho dietata? mam strach. dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Práve som odpovedala. Len dopĺňam, treba naouzaj svokrovcom pokojne vysvetliť, že s chlapčekom spolu na trampolínu nemôžu.

Podobné otázky

  • opravneny strach alebo nie?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    dobry den p.doktorka.syncek ma 16 a pol mesiaca a rada by som sa spytala na jednu vec ohladom trampoliny.stari rodicia ho vzali na trampolinu - ja som prisla za nimi az dodatocne ekd uz syn obl na trampoline.neviem ci je uz prenho v tomto veku vhodna. samozrejme ze syncek neskakal vysoko,nelietal vo vzduchu,malinko nadskakoval,ale svokor skakal pri nom a synceka to nadhadzovalo trosicku a hlavka mu orbila pohyby dopredu,dozadu - zlakla som sa - moze tento pohyb,tato aktivita sposobit s mozgom to co syndrom natriasaneho dietata? mam strach. dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Marta Špániková

    Udáva sa, že najčastejšie a najzávažnejšie úrazy detí v poslednom čase sú na trapmolíne. Na druhej strane sama niekedy radím trampolínu na skákanie na dolných knčatinách, pretože sa tým podporujú lýtkové svaly a vznik správnej nožnej klenby.
    Vo veku vášho synčeka by som hru na trampolíne nepodporovala. V žiadnom prípade však dieťa nesmie byť na trampolíne / a už vôbec nie takéto malé dieťa/ spolu s úplne inou osobou, čo sa týka veku ale hlavne hmotnosti. Tam naozaj môžu vznikať neprimerané otrasy, nie len hlavy ale aj nároky na svalstvo dieťaťa spôsobené vyrovnávaním tlaku na podložku, ktorá je nepevná. Určite nemá čo byť s dieťaťom na trampolíne dospelý človek!!!!!!!!!

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: