Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvacanie a spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 16tt+6 a tento týždeň som zakrvacala jasnou krvou, následne už tretí deň spinim hnedým spinenim. Spinenie som mala viac menej cely prvý trimester.
    Bola som na kontrole a na ultrazvuku je stále všetko v poriadku. Momentálne len užívam magnezium a tehotenské vitamíny.
    Je prosím tento stav normálny? Resp. je niečo co by som mohla užívať z lekárne volne dostupné na zmiernenie toho spinenia? Lekar mi nepredpisal žiadne tabletky.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť Ascorutin a užívať ho v dávke 3x1 tabletka denne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť, nakoľko nepoznám nález, ani výsledky vyšetrení, ani všetky informácie a okolnosti. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Da sa zistit prekonany potrat?

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,

    cca 6 dni mi meskala menstruacia, co u mna nie je bezne, pretoze uz roky mam pravidelny cyklus. Spravila som si tehotensky test, na ktorom sa ukazala druha ciarka velmi slabucko. Predcasne som sa nechcela tesit, nakolko to moze byt klamlive, preto som chcela pockat este aspon tyzden a spravit si druhy test. Menstruacia neprisla ani 14 dni po, tak som si spravila druhy test a znova vysla druha ciarka iba naozaj velmi slabo. Ku gynekologicke som sa ani po tomto teste neobjednala, druha ciarka bola velmi slaba, tak som stale myslela, ze menzes pride...2 dni na to som dostala silne krce a krvacanie, krvacanie a spinenie trvalo asi 1 a pol dna. Nasledne samo od seba prestalo, skusila som si spravit dalsi test a na tomto mi uz vysla iba jedna ciarka. Je mozne z gynekologickeho vysetrenia zistit, ze islo o potrat? Resp.pri vysetreni vie lekar zistit, ze par dni dozadu zena prekonala potrat aj napriek tomu, ze nevedela o tehotenstve?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, práve pre takéto situácie sa odporúča realizovať tehotenský test najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, pretože skôr realizovaný tehotenský test môže byť aj falošne negatívny, ale aj falošne pozitívny. Nevylučujem však, že sa u Vás nejednalo o tzv. biochemické tehotenstvo. Ak máte tehotenský test negatívny, hladina beta HCG v krvi, na základe ktorej sa objektívne potvrdzuje tehotenstvo, už bude s najväčšou pravdepodobnosťou tiež negatívna. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pan doktor. Potrebovala by som počuť názor niekoho iného aj keď viem že takto z mojho popisu to bude tažke. Som momentálne 17+6tt
    V 16tt som začala krvácať červenou krvou so zrazeninami. Bola som týžden hospitálizovana.
    Dva dni bol pokoj. Po dvoch dnoch začalo hnede špinenie občas sa objaví krv no hneď na to špinim na hnedo. Bola som na pohotovosti babo je okej, mám nasadené Dicynone 3x Duphastol 3x Ascoruthin 3x 2tbl. Zaver lekarov bol že to može byt z nižšie položenej placenty. Prosím Vas je taketo krvácanie a špinenie normálnym príznakom nižšie položenej placenty? Podotýkam že celé dni ležím
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, najčastejším "problémom" pri vcestnej, alebo nízko uloženej placente je práve špinenie, či krvácanie, ktoré sa môže opakovať. Podľa opisu máte nasadenú všetku možnú a potrebnú liečbu. Odsledujte si to. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pokračujte v nasadenej liečbe a postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.