Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pan doktor. Potrebovala by som počuť názor niekoho iného aj keď viem že takto z mojho popisu to bude tažke. Som momentálne 17+6tt
    V 16tt som začala krvácať červenou krvou so zrazeninami. Bola som týžden hospitálizovana.
    Dva dni bol pokoj. Po dvoch dnoch začalo hnede špinenie občas sa objaví krv no hneď na to špinim na hnedo. Bola som na pohotovosti babo je okej, mám nasadené Dicynone 3x Duphastol 3x Ascoruthin 3x 2tbl. Zaver lekarov bol že to može byt z nižšie položenej placenty. Prosím Vas je taketo krvácanie a špinenie normálnym príznakom nižšie položenej placenty? Podotýkam že celé dni ležím
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, najčastejším "problémom" pri vcestnej, alebo nízko uloženej placente je práve špinenie, či krvácanie, ktoré sa môže opakovať. Podľa opisu máte nasadenú všetku možnú a potrebnú liečbu. Odsledujte si to. Takto sa Vám naozaj neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pokračujte v nasadenej liečbe a postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

Podobné otázky

  • Orgazmus v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán Doktor, pred dvoma týždňami som ležala v nemocnici kvôli špineniu, doktor mi zakázal sex to je jasne sama sa bojím. Ale som čítala že žena by nemala dosiahnuť orgazmus ani inaksim spôsobom ako je len také maznanie, nie z vnútra. Lenže somnou hormóny strašne bijú ????????... Preto sa chcem opýtať radšej Vás či to môže najeko uškodiť bábätku, keďže som už potratila a druhy krát nechcem... Som v 14 TT od začiatku beriem duphaston a teraz aj ascorutin. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa špinenie, či slabé krvácanie, najčastejšie do hneda pomerne časté a súvisí to s tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Ak ste náchylnejšia na špinenie, či krvácanie, dodržujte pohlavnú abstinenciu. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov, ktorých v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte.

  • Krvácanie v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor, som v 16 tt a dnes som začala krvácať (tmavá krv, cca na jednu úplne celú vložku, len zrazu tiekla, nešlo o nejaké slabé špinenie,bez zrazenin), šla som na urgent, všetko je vraj v poriadku, dr mi povedal, že ako sa vydvihuje placenta, tak zrejme praskla nejaká cievka, vraj šlo o starú krv, ktorá bola niekde nahromadená a že mohlo kopnúť aj malé ako sa hýbe a skrátka praskla cievka. Na urgente som už postupne prestávala krvácať, dali mi injekciu dicynone a aj mi pán doktor predpísal Dicynone 500, 2x1 tbl ráno večer vraj pár dní nech ho aspoň beriem (ďalšiu poradňu u svojho gyn. mám vo štvrtok). Mám tento dicynone brať minimálne do štvrtku alebo koľko dní? Ak sa viac krvácanie neobjaví, tak ho môžem len tak vysadiť? Vo štvrtok mám zároveň aj odber na tripple testy, nemôže užívanie Dicynone nejako ovplyvniť výsledky? Je užívanie lieku bezpečné? A ešte otázka, na čo presne tento Dicynone je? Prepáčte za tak veľa otázok... Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, do 16. týždňa tehotenstva je špinenie, či krvácanie, najčastejšie tmavou starou krvou časté. Súvisí to s tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Dicynone užívajte až do najbližšej plánovanej poradne u Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe nálezu zhodnotí, či je ešte potrebné Dicynone ďalej užívať alebo nie. Nemusíte sa obávať, Dicynone neovplyvní výsledok Tripple testu, ani neovplyvňuje zrážacie faktory krvi. Účinnou látkou Dicynone je Etamsylát, čo je syntetická látka, ktorá chráni a podporuje pevnosť ciev a zlepšením priľnavosti krvných doštičiek a obnovením odporu stien kapilár je schopný znížiť čas krvácania a krvné straty.

  • Krvacanie a spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 16tt+6 a tento týždeň som zakrvacala jasnou krvou, následne už tretí deň spinim hnedým spinenim. Spinenie som mala viac menej cely prvý trimester.
    Bola som na kontrole a na ultrazvuku je stále všetko v poriadku. Momentálne len užívam magnezium a tehotenské vitamíny.
    Je prosím tento stav normálny? Resp. je niečo co by som mohla užívať z lekárne volne dostupné na zmiernenie toho spinenia? Lekar mi nepredpisal žiadne tabletky.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť Ascorutin a užívať ho v dávke 3x1 tabletka denne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť, nakoľko nepoznám nález, ani výsledky vyšetrení, ani všetky informácie a okolnosti. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Tehotenstvo alebo menstruacia

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcela by som sa opýtať pred 10 a 12 dňami sme pohlavný styk po12 dňoch dnes zistili tehotenský test negatívny, včera som mala špinenie slabulinké a dnes ráno som dostala krvácanie silne kŕče pravej i ľavej a malo by byt zajtra byt menstruacia. Môžem byt tehotná alebo je to menstruacia. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, príčin špinenie a bolestí môže byť viacero. Za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo samozrejme vylúčiť nedá. Tehotenský test má však zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Krv ukáže tehotenstvo najskôr na 14. až 16. deň od oplodnenia, takže aj keby ste boli tehotná, tehotenské testy ešte budú negatívne. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Opäť krvácanie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, vo štvrtok som bola hospitalizovaná pre špinenie v 11 TT, včera ma prepustili, štvrtok večer som už prestala spinit, včera mi aj robili ultrazvuk, plod úplne v poriadku... A dnes ráno, jak som šla na WC opäť na papieri som mala krv jasnú červenú, nie silnú ale mám. Prosím Vás čo to môže byť, keďže bolo včera všetko v poriadku..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, do 16. týždňa tehotenstva sa špinenie, najmä hnedým, ružovým, či krvavým výtokom, najčastejšie po utretí, môže vyskytovať. Je to pomerne časté. Nemusí k tomu dochádzať denne. Niektoré ženy špinia občas, niektoré častejšie a niektoré vôbec. Je to individuálne u každej ženy. Najčastejšie je to spôsobené tzv. implantačným špinením, kedy dochádza k tvorbe cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom (budúcou placentou). Je lepšie, keď sa krv vypudí z maternice do pošvy, ako by sa mala v maternici hromadiť vo forme hematómu. Užívať môžete Ascorutin v dávke 3x1 tabletka denne. Odsledujte si to.