Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,440 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesti na bokoch podbruška.

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň Pán doktor,
    začala som 18tt a uz 2 týždeň, ma pobolieva na bokoch podbruška, občas bolesť vystreluje do pochvy, netrva to počas celého dňa, skôr je to viazané, keď si sadnem, alebo zmením polohu, väčšinou, keď som v kľude, ako náhle chodím nič necítim, ale večer a ráno to je najviac cítiť. Nie je to nejaká silná bolesť, ale je to nepríjemné. Pani doktorka mi kázala na poradni brať Magnerot, keď mi to začalo. Je možné že tak dlho trvá bolesť pri rozťahovaní maternice, alebo mi plod niejak môže tlačiť na nervy? Obávam sa až to nie je nič vážne, keď to trvá už dlhšie. Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ste v II. trimestri, kedy sa maternica začína zväčšovať rýchlejšie a dochádza tým k výraznejšiemu naťahovaniu väzov závesného aparátu maternice, čo sa prejavuje pichavými bolesťami najmä po stranách podbruška, ako aj pichaním v pošve. Je to pomerne časté. Odsledujte si to. Magnerot môžete užívať v dávke 3x1 tabletka denne. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.