Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,423 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tehotenstvo a obezita

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, som tehotná v 8 týždni.... Mám už syna má 7 rokov... Pred necelými dvoma rokmi som potratila v 13tt...Ide o to že mám váhu 130kg, tehotenstvo je zatiaľ v poriadku, ale bojím sa či pri mojej váhe môžu byť nejaké komplikácie neskôr, aj počas tehotenstva aj počas pôrodu.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, niektoré moletnejšie, či obéznejšie pacientky počas tehotenstva schudnúť, iné naopak ešte viac priberú. Do veľkej miery je to na Vás. Samotné tehotenstvo nemusí nevyhnutne prebiehať s komplikáciami, ale je potrebné na to myslieť so zdvihnutým prstom. Čo sa týka vedenia pôrodu, tak isto to je individuálne. Vzhľadom k nadváhe, najmä v oblasti brucha, však môže byť vytváraný tlak na maternicu a plod nemusí správne naliehať. Je však ešte veľmi skoro a predčasne o tom hovoriť. Je potrebné realizovať všetky odporúčané vyšetrenia a ísť od týždňa k týždňu. Uvidí sa. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.