Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Unik plodovej vody 2

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Ďakujem pekne za odpoveď. Stalo sa to cca už včera 16:30, odvtedy som mala založené dve popôrodné vložky- jednu na noc a jednu doobeda, kde bol len zaschnutý svetložltý výtok, na dotyk vložka suchá, potom pol dňa klasické nohavičky, tiež suché.
    Chcem sa opýtať na ten ventilový odtok plodovej vody - prosím Vás, ten je nejako nebezpečný, ak sa nezopakuje a voda už neodtečie vôbec ? Lebo veľmi ťažko je ho podľa mňa identifikovať, lebo keď kúsok odtečie a potom nie, nenapadne ženy, že ide o odtok vody.
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, záleží od viacerých okolností. Pri ventilovým odtoku plodovej vody odtečie väčšinou väčšie množstvo plodovej vody, teda žena má mokré nohavičky, či vložku. Na tehotenstvo to nemusí mať vôbec žiaden negatívny vplyv. Záleží však aj od týždňa tehotenstva, ako aj ďalších okolností. Takto sa Vám však neviem objektívne vyjadriť. Nepoznám žiadne okolnosti, nálezy, výsledky vyšetrení, či informácie. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa, tehotenskú pohotovosť, prípadne, ak ste vo vyššom štádiu tehotenstva (po 34. týždni tehotenstva), zdravotnícke zariadenie, kde plánujete rodiť.