Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Ťažká matrac

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa ešte spýtať dnes v noci mi spadol pod matrac telefón keďže manžel nebol doma tak som ho musela vyloviť ja najskôr som nadvihla jednu časť a potom druhu tento matrac má 50 kg keďže je z kvalitnej peny samozrejme som ho nedvíhala celý len rohy som nadvihla najskôr jeden aby som videla kde je mobil a potom druhý nakoniec som ho našla pod tretím rohom. Nedvíhala som síce celý matrac ale som ho nadvihla aby som sa k mobilu dostala. Viem že sa počas tehotenstva nemajú dvíhať ťažké veci ale inak by som sa nedostala k telefónu. Samozrejme som ho potom vylovila že som zdvihla tretí roh matraca trvalo to krátko do 10 min. Chcem len vediet či niečo hrozí nemám bolesti ale zľakla som sa že či by mi nemohla odtiecť plodová voda alebo či môžem byť v kľude zväčša sa šetrím a nedvíhal nič ťažké a len som dvíhala rohy matraca nie matrac celý dva prvé Dolné aj keď to bolo tahsie tak mi to neprišlo také strašne ťažké a potom vrchný tretí. Hrozí mi niečo alebo môžem byť v kľude pokojná?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, myslím si, že nie je dôvod na obavy. Môžete byť kľudná. Samozrejme, je vhodnejšie sa zdvíhaniu ťažkých predmetov, najmä v treťom trimestri, vyhýbať.