Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kychnutie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Chcem sa spýtať asi hlúpu otázku ale dnes celý deň kýcham občas mi pomôže chytiť si nos a trošku pomasirovat avšak ako som si zapchala nos tak zrazu to kychnutie prišlo úplne to bolelo keďže som vlastne ako keby zadržala to kychnutie a aj tak som si kychla ale so zapchatym nosom. Som v 24 týždeň tak len či ten tlak nemohol uškodiť alebo ublížiť bábätku? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa sa nič nestalo, ale do budúcna nezadržujte kýchanie práve pre vysoký vnútrotelový tlak.

Podobné otázky

  • Silné kychnutie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň chcem sa spýtať mám nadchu a strasne často kycham vždy sa snažím pri kychnuti zohnúť aby ma nebolelo brucho no dnes som sedela v tureckom sede a zrazu som si silno kychla veľmi ma zabolelo b pravom podbrušku neskutočná bolesť viem že tam bola aj mala uložená hlavičku mala lebo som bola na sone pred tým. Nestihla som sa už skrcit strašne to bolelo.Chcem len vediet či niečo hrozí alebo môžem byť pokojná. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa môžete byť pokojná. Plod je v maternici dobre chránený. Občasné, aj silnejšie, kýchnutie tehotenstvu neuškodí.

  • Silné pichnutie pri prudkom vstani

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Áno rozumiem len ma zaujíma či pre to pichnutie keď som prudko vstala od stola existuje nejaké vysvetlenie alebo či je nutné ísť pozrieť ultrazvuk. Preto sa pýtam. Neboli má nič. Len v tej chvíli ako som prudko vstala tak to silné pichnutie bolo v ľavom podbrušku a bolo to bolestivé a nepríjemné ako keď si kychnem intenzívne a tak to bolelo. Preto sa vás pýtam že či je to v poriadku aj v tomto týždni 17+4tt. Lebo dávam si pozor na zle pohyby ale stane sa že keď si kychnem tak to zabolí v jednej strane podbruska ako aj pri zlom pohybe alebo prudkom vstávaní. Len mam obavy či je bábätko v poriadku. A či je takéto pichnutie silné bodave v poriadku? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne ste pocítili svaly prednej steny brušnej alebo väzy maternice. Kýchnutia sa báť nemusíte. Občasné kýchnutie nemá na tehotenstvo žiadny vplyv. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa. Takto sa nedá viac vyjadriť.

  • Silné kychnutie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Ešte jedna otázka veľmi silno som si kychla a ležala som vystretá strašne moc to bolelo a pichalo môže toto kychnutie ublížiť bábätku ? Som 11+3tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kýchnutím ste tehotenstvu neublížili. Pri kýchnutí však napínate brušný lis, teda svaly, rovnako tak sú napnuté aj väzy maternice, takže pichnutie je normálne. Odsledujte si to, nemusíte sa však obávať.

  • Silné kychnutie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pár doktor skúsim poslednú otázku a potom sa skúsim menej sledovať haha ale zase som si strašne silno kychla snažila som sa prikrcit ale bolo neskoro tak silno som kychla že ľavé podbruško ma tak silno ostro zapichalo ako keby do mňa bodli že som sa zľakla či je všetko v poriadku. Prešlo to do chvíle tá bolesť a snažím sa vždy sa zohnúť ale len mi napadlo či to nemohlo ublížiť bábätku som v 9 tt. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, kýchaniec aj keby bolo časté, v tomto týždni tehotenstve nemá vplyv ani na predčasné otváranie, ani na vývoj zárodku, ktorý je v maternici dobre chránený. Odsledujte si to.

  • Pichanie pri kychnuti

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň pán doktor viem že som sa už na to asi pýtala ale dnes sa mi stalo som 7+4 tt že pri kichani ma veľmi zapichalo v podbrušku snažím sa kychat na boku keď ležím alebo zohnuta ale niekedy to nestihnem a hlavne keď som vystretá to veľmi pichá v podbrusku tak isto som dnes spravila prudký pohyb a veľmi ma zapichalo silno v podbrušku. Chcem sa len spýtať či to nemôže bábätku ublížiť a či to občasné raz za deň pichanie je normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, občasné pichanie, najmä po stranách podbruška súvisí pravdepodobne s naťahovaním väzov závesného aparátu maternice pri zväčšujúcej sa maternici a je pomerne časté. Občasné kýchnutie tiež neublíži tehotenstvu. Nemusíte sa obávať. Odsledujte si to.