Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Silné kychnutie

    , Autor: Florencia 5

    Pár doktor skúsim poslednú otázku a potom sa skúsim menej sledovať haha ale zase som si strašne silno kychla snažila som sa prikrcit ale bolo neskoro tak silno som kychla že ľavé podbruško ma tak silno ostro zapichalo ako keby do mňa bodli že som sa zľakla či je všetko v poriadku. Prešlo to do chvíle tá bolesť a snažím sa vždy sa zohnúť ale len mi napadlo či to nemohlo ublížiť bábätku som v 9 tt. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, kýchaniec aj keby bolo časté, v tomto týždni tehotenstve nemá vplyv ani na predčasné otváranie, ani na vývoj zárodku, ktorý je v maternici dobre chránený. Odsledujte si to.

Podobné otázky

  • Silné kychnutie

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň chcem sa spýtať mám nadchu a strasne často kycham vždy sa snažím pri kychnuti zohnúť aby ma nebolelo brucho no dnes som sedela v tureckom sede a zrazu som si silno kychla veľmi ma zabolelo b pravom podbrušku neskutočná bolesť viem že tam bola aj mala uložená hlavičku mala lebo som bola na sone pred tým. Nestihla som sa už skrcit strašne to bolelo.Chcem len vediet či niečo hrozí alebo môžem byť pokojná. Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa mňa môžete byť pokojná. Plod je v maternici dobre chránený. Občasné, aj silnejšie, kýchnutie tehotenstvu neuškodí.

  • Silné kychnutie

    , Autor: Florencia 5

    Ešte jedna otázka veľmi silno som si kychla a ležala som vystretá strašne moc to bolelo a pichalo môže toto kychnutie ublížiť bábätku ? Som 11+3tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kýchnutím ste tehotenstvu neublížili. Pri kýchnutí však napínate brušný lis, teda svaly, rovnako tak sú napnuté aj väzy maternice, takže pichnutie je normálne. Odsledujte si to, nemusíte sa však obávať.

  • Silné kychnutie

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň pán doktor chcem sa opýtať som 7+0 tt s tým že dnes ráno som si silno kychla až tak že má veľmi zapichalo v oblasti podbruška kde mám bábätko. Veľmi to bolelo síce som sa snažila dať nabok a skrcit nepomohlo. Bolesť ustala so sekundy po kychnuti. Môže kychnutie keď to takto pichalo a zabolelo ublížiť bábätku alebo spôsobiť potrat??? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať, zárodok je v maternici dobre chránený. Občasné kýchnutie nemá na tehotenstvo žiadny vplyv.