Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,697 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Magnézium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň prepustili na z nemocnice s tým že mi ponechali vysoké dávky magnézia aj osem tabliet denne magnesii lactas galvex. Lenže včera a predvčerom som dostala úporne hnačky a magnézium som nedala chcem sa spýtať či môže ublížiť to že zrazu tak z vysokých dávok z nemocnice som zrazu nemala ani jedno žiaľ aj keď užijem tak vyjde to von. Ja len či to nemôže ublížiť bábätku že pred tým som mala vysoké dávky a zrazu nič. Je dôvod na obavy mám aj tak užiť magnézium ? Nasadila som si hylak a čakám kým to prejde.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, nemusíte sa obávať, nemá to na plod, ani na tehotenstvo žiaden negatívny vplyv. Príčin hnačiek môže byť viacero. Nemusia súvisieť s užívaním magnézia. Ak však hnačky pretrvávajú, magnézium sa nestihne vstrebať, preto je myslím si zbytočné ho dnes, či zajtra užívať. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní tráviacich ťažkostí navštívte Vášho obvodného lekára.

Podobné otázky

  • Tlak v hrudi a podbrušku

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry večer som v 17+2tt. Mala som silný výtok a aj mikozu ktora ma dlhsie trápila. Vo štvrtok som bola v poradni dr. Ma pozeral zo spodu a vsimol si to hned mi dal fungicidin a fluomizin vaginalne tablety hned v ten vecer som si dala prvu tabletu a dnes druhu. Nasadil mi este aj magnézium 1 sacok jenne do vody, povedal ze pre istotu kedze sme sa dlho snazili o bábätko. Od podvecera od cca 5tej pocitujem take tlacenie na hrudi alebo plucach neviem odkial to ide presne a uz aj v podbrušku. Ked sa postavim ako keby sa mi ťaháju svaly v bruchu a trošku ma aj skrčí a trochu ma pichá aj do krízou hlavne na pravu stravu nemoze to byt z tych vaginalnch tabliet alebo to tym ze sa roztahuje maternica pri prvom som taketo pocity nemala ani som Nevedela ze som tehotná, tak preto mam trosku obavy či je vsetko v poriadku doktor vravel vo štvrtok ze je vsetko v poriadku. Len dnes začalo toto tak som trochu vystrasena či sa nieco nestalo. Mávam aj nizky tlak teraz v poradni som mala 100/66. Nemoze to byt aj tým dost casto pocitujem nevladnost, točenie tlavy, zavraty, a pred tyzdnom mi bolo aj na odpadnutie moze to byt tym nizkym tlakom? Ďakujem za odpoveď ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak mávate nízky tlak a užijete k tomu magnézium (predpokladám Magnosolv, ktorý je pomerne silný), môže dôjsť ešte k výraznejšiemu poklesu tlaku a tým môžu byť spôsobené Vami opisované ťažkosti. Takto a Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Skúsil by som zmeniť preparát magnézia, napríklad skúste užívať Magnerot 1 denne, či 2x1 denne a uvidíte. Samozrejme, v prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Krvacanie a spinenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň. Som v 16tt+6 a tento týždeň som zakrvacala jasnou krvou, následne už tretí deň spinim hnedým spinenim. Spinenie som mala viac menej cely prvý trimester.
    Bola som na kontrole a na ultrazvuku je stále všetko v poriadku. Momentálne len užívam magnezium a tehotenské vitamíny.
    Je prosím tento stav normálny? Resp. je niečo co by som mohla užívať z lekárne volne dostupné na zmiernenie toho spinenia? Lekar mi nepredpisal žiadne tabletky.
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť Ascorutin a užívať ho v dávke 3x1 tabletka denne. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť, nakoľko nepoznám nález, ani výsledky vyšetrení, ani všetky informácie a okolnosti. Odsledujte si to. V prípade pretrvávania ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Magnezium v tehotenstve

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den, pan doktor chcela by som sa opytat, ake magnezium by ste mi odporucali, aby sa aj dobre vstrebavalo, beriem aj vitaminy lejdyvita 2, preto aj neviem v akom mnozstve mozem uzivat navyse magnezium, aby ta davka zase nebola prekrocena...momentalne som v 24tt, citim sem-tam pnutie v podbrusku, prirovnala by som to k mensej svalovke, lekar mi odporucil preto brat magnezium, ale pri tom vybere magnezii si neviem dat rady, ktore by bolo fajn...dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si kúpiť a užívať Magnerot v dávke 3x1 tabletka na deň. V prípade potreby sa dá dávka navýšiť na 3x2 tabletky denne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Nalez

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň na poslednom skriningu mi bol zisteny krcok 17.1mm teda skrateny a funneling v tvare V . Cakam dvojicky termin porodu mam na 4.11 mam samcu donosit deti do terminu?
    Som 29 tyzden plody maju 1486g a 1392g maju dobru hmotnost na tento tyzden tehotenstva? Co mozem urobit preto aby som co najdlhsie deticky donosila? Beriem progesterone 500mg vaginalne
    Citim divne bolesti pri maternici a dost casto mi tvrdne brusko

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite sa u Vás jedná o rizikové tehotenstvo. Okrem odporúčaných užívaných liekov môžete užívať magnézium v dávke až 3x2 tabletky denne, dodržiavať kľudový režim a postupovať podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov. Ja sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť.

  • Uhlie a magnézium

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Pán doktor chcem sa spýtať pred pol hodinkou som užila magnézium lactas galvex 2 tablety na kŕče a prehnalo má tak som si dala tabletku carbo Max. Chcem sa spýtať lebo sa píše že Carbo Max by sa nemal miešať s magneziom len som si chcela dať pre istotu aby som nezačala hnackovať do rána. Tak že či nevadí že som zmiešala tieto dva lieky som 27+0 tt. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie nevadí. Nepoškodíte si. Na tehotenstvo to nebude mať žiadny negatívny vplyv. Odsledujte si to.