Priznanie mamy: Mám doma dvoch chlapcov a túžim po dievčatku

Claire/ Spracovala Marika Koscelníková | 26. máj 2019
Priznanie mamy: Mám doma dvoch chlapcov a túžim po dievčatku

Svojich synov milujem, ale snívam o tom, aké by to bolo, keby som mala dcérku... Nikdy nezažijem také puto, ako som mala ja so svojou mamou.

Moja priateľka pred pár mesiacmi porodila tretie dieťa. Do tretice mala dievčatko. Ako matka dvoch chlapcov som manželovi navrhla, či neskúsime do tretice...ale ktovie, ako by to dopadlo.

Vysnívala som si chlapca a dievčatko

Pri druhom tehotenstve som s napätím očakávala ultrazvuk a priznávam, po zistení, že to bude opäť chlapec, som  bola trošičku sklamaná.

Vo svojich fantáziách som si predstavovala, ako ju obliekam, ako trávime čas babskými vecami...snívala som o dcérke.
 
Je mi ľúto, že nikdy nebudem zdieľať skúsenosti s dcérou, ako ja so svojou matkou.  Výber tém na rozhovor, alebo oblečenia pre mojich chlapov je obmedzujúci. V hračkárstve sa túžobne pozerám po bábikách a domčekoch, koníkoch a vílach. Už mi lezú krkom Hviezdne vojny, lopty a legá.

Moji synovia sú úžasní, čo mi vlastne chýba?

Tu a tam sa čudujem, čo mi vlastne chýba? Kým chalani skáču a kričia, ako môžem vedieť, že by dievčatko sedelo pri mne, že by ju bavilo zdieľať so mnou babské veci? Budú mať moji synovia tak blízko ku mne,  ako som ja mala blízko k svojej mame? Ako budem vychádzať s ich partnerkami, aká budem svorka? Všimne si nevesta nový koberec v spálni alebo sa so mnou porozpráva o šatách, varení? Nájdem v nej svoju "dcéru"?

Ak by som mala dcéru, možno by sa nesplnilo nič z toho, čo som si predstavovala. Navyše, moji chlapci sú fakt zlatíčka  – volajú na mňa často, keď ma vidia smutnú: "Si v poriadku?" Majú sa veľmi radi. Podobne ako veľryby so sonarom, používajú svoju vlastnú formu echolokácie, aby sa uistili, že v ktorom momente je ten druhý.

Túžim po dcérke, ale svojich chlapcov milujem

Keď začnete nahlas uvažovať a poviete o svojom želaní blízkym, pozerajú sa na vás cez prsty. Prečo nie si spokojná s tým, čo máš? Akoby som sa za svoje predstavy o dievčatku mala hanbiť.

Ste na tom podobne? Vitajte v klube mám chalanov, ktoré nikdy neokúsia, aké je to mať dievčatko. Viac detí mať nemôžem, môžem len veriť, že sa dočkám dobrých neviest a možno aj vnučiek.

Zdroj: www.parents.sk/ Autor: Claire Zulkey

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: