Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,748 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Dobri

    , Autor: Keselova

    Dobrí chcela bisom sa Neco opitá bola som k lekárke na prvé vyšetrenie ona mi povedala že som tehotná
    V6tizdov ale že na sono vizera bábätko
    Veľmi malé že nedalo sa ani ho odmerať povedala že je veľmi maličké že dúfajme že viraste jasom sa jej opýtala že či je všetko poriadku a ona že hej a objednala má zase o mesiac na vyšetrenie krvne odberi mi nič nespravila tak nevie, čo stoj miselala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa môjho názoru je tehotenstvo zachytené príliš skoro, zárodok je malý a preto je štandardne odporúčaná kontrola USG o dva, tri týždne. Nevidel som však nález, ani nepoznám žiadne bližšie informácie, preto sa V8m takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Dobri

    , Autor: Keselova

    Dobrí chcela bisom sa Neco opitá bola som k lekárke na prvé vyšetrenie ona mi povedala že som tehotná
    V6tizdov ale že na sono vizera bábätko
    Veľmi malé že nedalo sa ani ho odmerať povedala že je veľmi maličké že dúfajme že viraste jasom sa jej opýtala že či je všetko poriadku a ona že hej a objednala má zase o mesiac na vyšetrenie krvne odberi mi nič nespravila tak nevie, čo stoj miselala

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa môjho názoru je tehotenstvo zachytené príliš skoro, zárodok je malý a preto je štandardne odporúčaná kontrola USG o dva, tri týždne. Nevidel som však nález, ani nepoznám žiadne bližšie informácie, preto sa V8m takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Ak nemáte žiadne ťažkosti, postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.

  • Kvapky do nosa

    , Autor: Florencia 5

    Dobrý deň. Som v piatom TT a už od decembra roka sa trápim s upchatym nosom bez kvapiek typu muconasal plus a olynth neviem dýchať a fungovať. Viem že tehotná také kvapky nemôže ale mne nepomôže obyčajná morská voda ani nič a byť so zapchatym nosom skrátka byť neviem. Dávam si olynth HA to mi odobrili že ten by sa relatívne mohol ale dnes som ho minula a nemala som nič poruke len muconasal plus. Dala som si strek do jednej a do druhej nosnej dierky. A hneď sa mi uľavilo prosím mám stresovať že sa môže niečo stať alebo byť v kľude ? Ja si opäť zadovážim olynth HA len že či mám teraz sa obávať niečoho alebo je to v poriadku ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, jednorazová aplikácia nebude mať negatívny vplyv na tehotenstvo, nemusíte sa obávať. Z dlhodobého hľadiska by to však vplyv mať mohlo.

  • Atopicky ekzem v tehotenstve

    , Autor: Asti

    Dobry den, aktualne koncim 25tt a mam otazku ohladne mojho ekzemu. Samozrejme sa mi zhorsil v tehotenstve, Aerius som vysadila hned a namiesto neho mam Zodac od alergologa a odobrili mi ho aj na poradni s tym, ze alergie je lepsie mat pod kontrolou. Mam od koznej dr aj nejake slabe kortikoidove masti Locoid a Advantan, ale nenatieram ich na velke plochy, skor len loziskovo. Momentalne som zase o kusok horsia a chcem sa spytat, vadi takato alergia babatku? Nikde som nenasla spolahlivu odpoved, ci to nejak moze ohrozit moje tehotenstvo a uskodit plodu? A zaroven, pred tehotenstvom som sa obcas natrela mastou Protopic, ta zaberala najlepsie ale o jej pouziti v tehotenstve sa tiez da docitat kadeco. Mate skusenost s touto mastou v tehotenstve? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, alergická reakcia je prejavom poruchy imunity u Vás, na samotný plod zásadný vplyv nemá. Čo sa týka dermatológom predpisovaných prípravkov, nepoznám všetky. Spomínaný Protopic lokálne užívate môžete, ak Vám nepomáhajú predpísané maste.

  • Sekcia

    , Autor: Melis

    Dobri den chcela bi som sa spitat ci možem rodiť prirodzene po sekcii prvi porod 17.11.2019 som v 6tt

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, keďže od prvej sekcie neprešlo ešte ani pol roka, jednoznačne sa jedná o rizikové tehotenstvo, keďže od posledného výkonu prešla pomerne krátka doba a hrozí, že by to maternica nemusela vydržať. Spontánny pôrod jednoznačne neodporúčam.

  • fajcenie v tehotenstve

    , Autor: missm

    Dobrý deň,

    chcem vedieť Váš názor na môj problém... Som v 13 tt tehotenstva a doteraz neviem prestať fajčiť... bola som silná fajčiarka, denne bežne krabičku a viac... teraz nefajčím toľko.. tak možno 3 - 4 cigarety denne.. viem že by som nemala, no počula som aj také že doktori odporúčajú aj také že silne fajčiarky by nemali hneď prestať ked sú tehotné lebo že to môže spôbiť šok pre telo aj pre dieťa..

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    je to len na vás
    fajčenie v gravidite nikto nedoporučuje
    plody zväčsša zaostávajú v raste, prípadne sú zhoršené placentárne funckie
    dieťa tým určite ohrozujete
    avšk sú i pac.,kt. počas gravidity fajčia naďalej a donosia plody do konca gravidity
    je to vaša osobná vec, no žiaden lekár vám to neodobrí
    s pozdravom