Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,104 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Atopicky ekzem v tehotenstve

    , Autor: Asti

    Dobry den, aktualne koncim 25tt a mam otazku ohladne mojho ekzemu. Samozrejme sa mi zhorsil v tehotenstve, Aerius som vysadila hned a namiesto neho mam Zodac od alergologa a odobrili mi ho aj na poradni s tym, ze alergie je lepsie mat pod kontrolou. Mam od koznej dr aj nejake slabe kortikoidove masti Locoid a Advantan, ale nenatieram ich na velke plochy, skor len loziskovo. Momentalne som zase o kusok horsia a chcem sa spytat, vadi takato alergia babatku? Nikde som nenasla spolahlivu odpoved, ci to nejak moze ohrozit moje tehotenstvo a uskodit plodu? A zaroven, pred tehotenstvom som sa obcas natrela mastou Protopic, ta zaberala najlepsie ale o jej pouziti v tehotenstve sa tiez da docitat kadeco. Mate skusenost s touto mastou v tehotenstve? Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, alergická reakcia je prejavom poruchy imunity u Vás, na samotný plod zásadný vplyv nemá. Čo sa týka dermatológom predpisovaných prípravkov, nepoznám všetky. Spomínaný Protopic lokálne užívate môžete, ak Vám nepomáhajú predpísané maste.