Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,329 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hemeroidy

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor mám hemeroidy od začiatku tehotenstva mám zápchu začala som dosť intenzívne krvácať z konečníka mám zrejme vnútorné hemeroidy? Som 10+5tt čo si na to môžem dať mám doma preparation dva čapíky ale neviem či môžem. Prosím sú hemeroidy nebezpečné pre bábätko?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si aplikovať aj rektálne čapíky, aj lokálne masť, rovnako tak môžete užívať Detralex 2 tabletky denne.

Podobné otázky

  • Hemeroidy

    , Autor: Florencia 5

    A ešte posledná otázka pán doktor môžu hemeroidy nejako ohroziť bábätko? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, hemoroidy nemajú vplyv na tehotenstvo, ako také. Sú skôr nepríjemné pre Vás.

  • Zapcha

    , Autor: Lieska10

    Dobry den,pan doktor. Som v 30 tyzdni a uz tyzden ma trapi zapcha. Skusam vsetkp mozne cez slivky susene,ovsene kase,acidka,probootika,tekutin pijem nad 2 litre ale nic nezabera. Nesnazim sa velmi tlacit,a dnes sa mi objavila aj krv na toaletnom papieri,zrejme hemeroidy alebo trhlinka. Viete mi prosim poradit nieco? A este otazka babatku to nemoze iblizit? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zápcha na plod nemá vplyv, je to nepríjemná záležitosť pre ženu. Skúsiť si môžete aplikovať glycerínové čípky, či piť laktulózový sirup. Konzumovať môžete raz denne polievkovú lyžicu ľanových semienok, aj to by Vám mohlo pomôcť. Ak Vám nezaberie ani to, dá sa realizovať aj podanie klyzmy.

  • Hemeroidy

    , Autor: Katkacer92

    Dobry den,

    mozem sa opytat, ci mozem v tehotenstve 32tt uzivat olej na hemeroidy fine6? Je to antibakterialny prirodny olej s alkoholom asi.

    Mala som avenoc, ale hemeroid mi rastie.. A robi mi bakterie v posve :(

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najlepších liečbou hemoroidov je lokálna aplikácia čapíkov a krému, prípadne krátkodobé užívanie Detralexu. Spomínaný prípravok je na lokálne použitie, môžete ho používať, tiež však nie dlhodobo.

  • Dobrý deň

    , Autor: jerrynka2803

    Dobry deň prajem, som v 15tt. Vznikli mi hemeroidy a aj par kŕčových žíl. Včera som bola v poradni kde mi pani dr. dala Detralex. Chcela som sa spytat aky mate nazor na Detralex v tehotenstve. Ci neuškodi mojmu babatku?? Mam s toho obavy. Čo poznam ludi ,na Detralex maju zly nazor. Aj davkovanie 2×1 tabletu denne sa mi zda moc alebo sa mylim? Vopred Ďakujem. Pekny deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň,
    neviem o akých ľuďoch hovoríte a či majú medicínske vzdelanie, no každopádne postup vašej lekárky je správny, taktiež aj dávkovanie a jej odporúčanie ohľadne užívania.