Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,370 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Prudke zabrzdenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den,som v 30 tyzdni. Dnes nam behlo pod auto psica,prudsie partner skocil na brzdu. Neudrela som sa len sa chcem spytat ci to prudsie zabrzdenie moze mat na babatko vplyv? Presli uz 3 hodinky a bolesti ani krvacanie nemam. Malinky sa hybe. Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti, podľa mňa sa nemusíte obávať. Samozrejme, ak máte pochybnosti a chcete si byť úplne istá, navštívte Vášho obvodného gynekológa, prípadne tehotenskú pohotovosť.

Podobné otázky

  • Prudké zabrzdenie

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobrý deň,

    Moja otázka znie či je potrebné navštíviť tehotenskú pohotovosť, v priade ak na ceste sme museli prudko zabrzdiť. Nič som si nebuchla len dvakrát po sebe asistent brzdenia vyhodnotil situáciu za nebezpečnú a prudko zabrzdil. Či sa náhodou mohlo stať niečo bábätku v brusku v prípade toho tlaku, viete tak keď sa zabrzdí tak dopredu a dozadu so mnou pohlo. (Som v 8 mesiaci)

    Pohyby cítim, placentu mám v predu. Nemám bolesti je potrebné niečo riešiť alebo takéto zabrzdenie nepredstavuje riziko.

    Vopred dakujem za odpoved


    A ešte jedna otázočka ohľadom železa aký je rozdiel medzi maltofer a maltofer fol. Ak som mala predtým verziu maltofer a teraz maltofer fol. Je to lepšie vstrebatelne alebo je tam tá kyselina listova len naviac pridávania. Neškodí kyselina listova v 8 mesiaci.?

    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte žiadne ťažkosti a nepretlačil Vás bezpečnostný pás, ani ste sa o nič nebuchla, myslím si, že to bude v poriadku, ale takto sa Vám samozrejme neviem objektívnejšie vyjadriť. Maltofer fol obsahuje navyše kyselinu listovú, preparát by mal byť ľahšie stráviteľný. Určite v tehotenstve neškodí, nemusíte sa obávať. Pokračujte v užívaní podľa odporúčaní.