Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tvrdnutie bruska?

    , Autor: Kika109

    Dobry den, som 21+2tt, som prvorodicka a mam pocit akoby mi tvrdlo brucho. Neviem aky by to mal byt pocit, ale ked lezim sedim brusko je na dotyk makke, ale ked sa postavim a trosku prejdem hned stvrdne, aj to nie tak zeby som vobec prst nevopchala. Nemam nejake silne bolesti alebo krce, okrem nafuknutia. Neviem ci to je v poriadku, ze stale ked sa postavim hned stvrdne, mam pocit akoby bolo velmi tazke a tahalo ma dolu, take napnute. Co si o to myslite? Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusí sa jednať o nič vážne, ale iba na základe opisu sa nedá bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Skúsiť môžete užívať magnézium v dávke max. 3x2 tabletky denne. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tvrdnutie brucha

    , Autor: Cynti

    Dobrý večer pán doktor. Chcem sa informovať...môže zápal močových ciest ,alebo mykoza vyvolávať tvrdnutie bruška? . V stredu som bola u svojho gynekológa tak mi nasadil magnezium a vo štvrtok ma už pálilo stipalo zo spodu pri curani. Tak si myslím že ten zapal tam už bol skôr. Som v 29tt. Bruško mi tvrdne 4 deň.,dnes som bola na pohotovosti a lekár mi povedal ,že krčok je v norme na 3,6cm .... lenže doma som pozerala ,že v 24tt to bolo na 4cm..je možné ze sa to skratilo od toho tvrdnutia, alebo sa krcok skracuje každým týždňom ? Lebo ja som uz vystrašená

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý de, vaginálna infekcia ako aj zápal močových ciest môže mať vplyv na tvrdnutie maternice a prípadne hroziaci predčasný pôrod. Nemusíte byť vystrašená, navštívte však Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám zrealizuje výter z pošvy a vyšetrí moč a nasadí potrebnú liečbu. Ak si to bude stav vyžadovať, doporučí hospitalizáciu. Krčok maternice sa skracuje prirodzene s postupujúcim tehotenstvom. Skrátenie o ani nie pol centimetra za 5 týždňov je úplne v poriadku.