Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kortikoidy

    , Autor: Beata bea

    Dobrý deň,
    Som v 25 týždni a krcok sa mi zmenšil na 33 pred mesiacom mal ešte 4. Lekárka mi nariadila pre istotu hospitalizáciu kvôli podaniu kortikoidov pre babatko. Zatiaľ iné zdravotné problémy nemám len Slabučke spinenie prvý krát pár dní dozadu ktoré trvalo jeden deň ale to zrejme z námahy ktorá v ten deň bola samozrejme ster lekárka pre istotu urobila kvôli infekcií výsledok ešte nieje. Magnézium mi zvýšila na 3 tabletky a k tomu ascorutin. Moja otázka znie má význam podanie kortikoidov ak to ešte nieje na predčasný pôrod a ako dlho táto látka vydrží v tele aby bábätku v prípade pôrodu pomohla. Taktiež ma zaujímajú vedľajšie účinky na bábätko. Ďakujem ????

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, 33 mm dĺžka krčka maternice nehovorí o predčasnom otváraní krčka. Na to je potrebné vyšetriť cervikometriu aj s popisom prípadného funnelingu a Valsalvovho manévru. Keďže nepoznám žiadne výsledky vyšetrení, nálezov, bližšie informácie, ani okolnosti, neviem sa Vám takto bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich a ošetrujúcich lekárov.