Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,314 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pridavna prsna zlaza

    , Autor: Catca123

    Pan doktor.pred par dnami som porodila 2.dieta a po spusteni laktacie mi navreli obe podpazusia,uplne hrce.najprv som myslela,ze uzliny,ale hrce su plne tekutiny,ide o mlieko.diagnoza pridavna prsna zlaza, zaznela dnes po ultrazvuku.dojcit chcem aj nadalej kym to ovsem nebude robit nejake problemy(horucky,dalsie zvacsovanie..??..)mam to masirovat alebo vobec nebabrat?hriať či chladiť? Dokojim po roku a co s tym potom dalej?vyoperovat to?nechcem,aby to nejak casom zhubnelo.preco sa mi to pri prvom tiez plne kojenom dietati vobec nestalo? Vdaka.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tak, ako aj samotné prsníky, tak aj prídavné mliečne žľazy treba masírovať, aby mlieko nestálo a nevznikol zápal, ktorý by mohol vyústiť až do abscesu prsníka. Spomínané žľazy ste museli mať aj predtým. Nie je vôbec nevyhnutné ich vyoperovať. Za predpokladu, že sa budete o prsníky starať, pravidelne kojiť, odstriekavať, masírovať, nahrievať, nemali by Vám Vám prídavné mliečne žľazy robiť žiadne problémy.