listerióza
, Autor: Registrovaný používateľ
Dobrý deň,
keďže ma najpv dobehli tehotenské chute a až potom rozmýšlanie rada by som sa informovala na riziko listeriózy v daných prípadoch.
Som práve v prebiehajúcom 27. týždni tehotenstva a včera som neodolala pultovému lahôdkovému šalátu (niečo ako parížsky šalát ) v jednom veľkom potravinom reťazci - neviem nakoľko riziková je takáto konzumácia z hľadiska listeriózy.
Zároveň by som sa ešte rada informovala, či môžem konzumovať bryndzovú pomazánku z bryndze o ktorej výrobca na svojej stránke trvdí, že je vhodná pre tehotné - na samotnom obale danej bryndze však žiadne infomácie ohľadom prípadnej pasterizácie nenachádzam.
Vzhľadom na pomerne dlhú inkubačnú dobu listeriózy neviem ako danú situáciu pre osobnú psychickú pohodu riešiť - či preventívne požiadať o cca 3 týždne o odber krvi alebo sa spoliehať na to, že dané produkty prešli dostatočnou kontrolou.
Za odpoveď vopred ďakujem