Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,100 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pichanie na pravej strane, nafukovanie

    , Autor: Simkaaa

    Dobrý deň prajem.
    Som v 14tt. Často má trápi pichanie prevažne na pravej strane podbruška.. okrem toho má trápi aj nafukovanie, teda ja to tomu pripisujem, pretože som už týždeň nemala normálnu stolicu a prevažne v noci sa mi stáva zvláštna vec, neviem či je to stravou ktorú počas dňa konzumujem ale vyduva sa mi v podbrušku akoby mala loptička, je to príjemné ale neboli to, len je trochu napnuté. Lekar mi povedal že tvrdnutie brucha nemôžem mat tak skoro. Tiež to tomu nepripisujem. Odber mocu a krvi bol v poriadku.
    Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak ste už týždeň nemali stolicu, jedná sa o zápchu, ktorú je potrebné riešiť. Nafukovanie, ako aj ďalšie príznaky tráviacich ťažkostí môžu súvisieť práve s tým. Skúsil by som laktulózu (Duphalac), prípadne realizáciu klystíru. Čo sa týka viditeľnej "loptičky" v podbrušku, môže sa jednať napríklad aj o myóm na maternici. Samozrejme, príčin ťažkostí môže byť viacero. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa. Pri negatívnom gynekologickom vyšetrení bude vhodné doplniť aj chirurgické vyšetrenie.