Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
15,134 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Hlien

    , Autor: Marienka Mária

    Dobrý deň, minulý mesiac som prekonala covid, brala som antibiotika. Menštruácia mi podľa kalendára meškala 3 dni podľa ovulacie(mam pri nej bolesti) mi prišla menštruácia načas. Minule som tu písala ohľadom pohlavného styku pri ktorom mi zostal kondóm, ale vysel von. Aj doktok ma uistil, že by sa nemalo nič stať. Tabletku po som nezobrala. Po skončení menštruácie 3. aj 4. den som mala taky výtok krémový taky tmavsi neviem ci do ružova taky zvláštny aj dnes 5 deň. Co to môže byť? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínaný výtok môže byť ešte pozostatok menštruácie, niekedy sa tmavohnedý výtok môže vyskytovať ešte pár dní po skončení menštruácie. Odsledujte si to. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri pretrvávaní ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Covid v 20 týždni

    , Autor: Zuzana_Kocakova_0118063333

    Dobrý deň,

    práve som prekonala covid, bohužial, nestihla som sa zaočkovať, nakoľko mi bolo odporúčané očkovanie po 20tt z hľadiska vývoja plodu a 2.dávku som mala 6/21.

    Prvé 2 dni som mala priebeh ako silnú chrípku, následne 2dni silný zápal dutín a ukončené kašľom. Klasicky mi boli odporúčané 2 verzie liečiv - podľa gym môžem čokoľvek, podľa všeobecnej veľmi opatrne a vôbec mi nepredpísala ATB. Prežila som s ibalginom a olynthom (len v prípade núdze, čiže s mierou), nakoľko predpokladám, že spánok a dýchanie v tehotenstve sú dôležité :)

    Týždeň po mám už len klasický "alergický soplík", avšak stále mám pozitívny AG test. Máte prosím skúsenosť, čím to môže byť spôsobené? Zníženou imunitou v tehotenstve? Mám akt. nízke protilátky (lym) v KO, môže to byť tým?

    Ďakujem,
    Zuzana

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, zvýšená zahlienenosť po COVIDe je pomerne častá. Ak máte pozitívny Ag test, ste pravdepodobne ešte infekčná, takže u Vás infekcia ešte pravdepodobne prebieha. Priebeh infekcie, ako aj miera infekčnosti, či dĺžka infekcie je u každého človeka individuálna. Samozrejme, imunitný systém má vplyv na priebeh infekcie.

  • Nadcha

    , Autor: Linduska22222

    Dobrý deň pán doktor
    Som v 19 tt a som po covide.
    Stále mám nádchu a hlieny, sem tam vlhký kašeľ.
    Brala som aj atb, ktoré mi predpísal lekár.
    Čo by som si mohla dať na to zahlienenie?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v lekárni existuje viacero voľnopredajných preparátov, ktoré by Vám mohli pomôcť uvoľniť hlieny. Odporúčam užívať vitamíny, dodržiavať dostatočný pitný režim 2 litre tekutín denne. Realizovať si môžete kúru vaginálnymi probiotikami.

  • Hlienovy výtok

    , Autor: Evanja

    Dobrý deň, pán doktor, posledné dva dni som asi 2-3 hodiny po vložení utrogestanu (ráno) mala priesvitný hlienový výtok, včera ho bolo menej a dnes viac a bol zmiešaný s bielym vytokom, ktorý mám kvôli utrogestanu. Som 27tt, neviem či ide o normálny výtok, ktorý môže byť tiež spôsobený utrogestanom alebo môže ísť o hlienovú zátku a mám navštíviť gynekológa? Ďakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, počas aplikácie vaginálnej liečby môže byť prítomný výtok. Počas aplikácie utrogestanu môže byť prítomný priesvitný alebo mliečny výtok. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hlienovita zátka?

    , Autor: Peti111

    Dobrý deň chcela sa spýtať som 40+6dni a včera večer ako som bola na vcku a utrela sa tak som zbadala trošku hustejšie ako sopel Žlto bledovej farby ďalej takej. Ale nie veľa a dnes znova tak isto. Môže to byť len zátka? Bolesti pravidelne nemám ale cítim že má bolia kríže. Ale nie moc ..do nemocnice som nešla,pôjdem až keď budem mať bolestí ..v utorok mám pásy v nemocnici tak ak dovtedy neporodim tak im ukážem aj foto aj spomeniem to

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, mohlo sa jednať o hlienovú zátku. Odsledujte si to. Pri podozrení na odtok plodovej vody, pravidelných bolestiach alebo krvácaní navštívte tehotenskú ambulanciu zdravotníckeho zariadenia, kde plánujete rodiť alebo tehotenskú pohotovosť.

  • Ružový výtok 35+6 týždeň

    , Autor: Andrea_Bacher_0910094223

    Dobrý deň, rada by som nadviazala na moju poslednú otázku s omikronom,
    momentálne som ešte v karanténe, 35+6týždeň, malé ma už dosť tlači dole a mám aj tmavší výtok, žlto - hnedý ale slabý, pálenie nemám žiadne, a dieťatko sa aj pekne hýbe, včera večer som mala sfarbenie slabo ružové, potom zasa nič, myslite si že by som mala navštíviť nemocnicu ? Alebo zavolať a povedať že som v karanténe ? Či mám pre istotu prísť ? Ďakujem za radu ako postupovať, najbližšiu prehliadku mám o 5 dni

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, môže sa jednať o bežný fluór, ako aj hlienovú zátku, čo je už v 36. týždni normálne. Nepoznám vaginálny nález, ale ak je krčok maternice presiaknutejší, ružový výtok môže byť spôsobený zatlačením hlavičky na krčok. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Ak sa nejedná o krvácanie a výtok ná slabú intenzitu, ak nemáte žiadne ťažkosti, stačí realizovať kontrolu podľa odporúčaní. Samozrejme, ak ste COVID-19 pozitívna, treba zvážiť nevyhnutnosť vyšetrenia. V prípade, že sa pre vyšetrenie rozhodnete, je potrebné o tom informovať zdravotnícky personál.