Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,097 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Spinenie v tehotenstve

    , Autor: Janulka258

    Zdravím. Som v 6+2tt a spinim ( hnedé), pobolieva ma podbruskom, sono u Dr bolo ok. Zatiaľ krvácanie v maternici nebolo zistené. Začala som brat progesteron, a ascorutin. Môže to byt začínajúci potrat? A ďalšia otázka či a kedy približne zaberá liečba. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, či krvácanie do 10. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Hnedé špinenie znamená staršiu krv. Je lepšie, ak sa krv vypudí z maternice, ako by sa hromadila medzi zárodkom a stenou maternice. Pokračujte v naordinovanej liečbe. Nedá sa jednoznačne povedať, kedy prestanete špiniť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Špinenie v tehotenstve

    , Autor: Nikuli

    Dobrý deň,

    Mam za sebou 1 missed abortion pri ktorom som netušila, že nie je niečov poriadku az do ultrazvu,stalo sa to tento rok v lete.Teraz som opäť tehotná asi 6+4 a cez víkend som spozorovala slabé spinenie do hneda hneď v pondelok som bola u gynekológa.nasadil mi utrogestan 2xdenne ,už asi 3 dni nešpiním.Aký by mal byť podľa Vás daľší postup?a dokedy je nutné užívať progesteron?Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie, najmä tmavou, či hnedou krvou do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Je to pomerne časté. Progesterón môžete užívať do 12. ale aj do 16. týždňa tehotenstva. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Špinenie v tehotenstve

    , Autor: Katty48

    Dobrý deň, som v 8tt a po pohlavnom styku som začala špiniť, ale len keď sa utriem mám taký jemne červený výtok. Chcela by som sa opýtať či je to v poriadku. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, špinenie do 16. týždňa tehotenstva je pomerne časté. Väčšinou je spôsobené tvoriacimi sa cievnymi prepojeniami medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Najčastejšie sa prejavuje tmavočerveným, bordovým až hnedým špinením. Takto sa Vám však neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri silnejšom krvácaní, bolestiach, či nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hlien v tehotenstve

    , Autor: Stonka

    Dobry den, pan doktor, som tehotna, minuly tyzden som absolvovala prvu poradnu u svojej dr., bola som 11+2tt, vsetko bolo v piriadku. Bolo to v pondelok, potom v utorok a stredu sa u mna jednorazovo vyskytol hlien s primesou hnedej farby (akoby hneda "nitka" v hliene, alebo ako to nazvat). Nasadila som ascorutin, myslela som, ze pri vysetreni mohlo dojst k miernemu podrazdeniu). Hlien sa vsak zopakoval aj v sobotu, opat s primesou hnedej farby. Dost ma to uz znepokojilo, je to problem? Je potrebna navsteva dr.? Zatial som ziadne spinenie v tehotenstve nemala. (Vkladam si este progestenalle 2xdenne). Dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, prípadné špinenie do 16. týždňa tehotenstva je najčastejšie spôsobené tvorbou cievnych prepojení medzi stenou maternice a choriónom, teda budúcou placentou. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.