Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
14,882 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Hcg

    , Autor: DomiŠimon

    Dobrý večer, chcem sa spýtať, bola som u svojho gynekologa s tym ze som mala menstruaciu a po nej asi za 5 dni som zacala spinit tak cca 5 dni a koniec. Najprv doktor povedal, ze to vidi bud na tehotenstvo, alebo na spontanny potrat. Robil mi minulu stredu testy z krvy a mala som hcg okolo 500. Dnes som bola u neho samozrejme nic nevidel povedal ze spontanny potrat. Zobral mi znova krv a vyslo mi hcg okolo 1000. Mam ist zajtra znova ze ma pozrie ale povedal, ze nevylucuje mimomaternicove. Chcem sa opytat pri takychto hodnotach moze ist o mimo? Pozerala som si tabulku len tak pre svoju zaujimavost a v tabulke mi to ukazuje ze by som mala byt ak by bolo normalne tehotenstvo okolo tej 1000 a viac asi 4 tt ak sa nemylim. Moze byt aj pri mimo taketo hcg? Lebo predtym mi povedal ze by sa mi muselo dosr zvysit. Tak som teraz to toho rozladena. Ak mi nebude nic vidiet posiela ma zajtra do nemocnice. Nemam ani bolesti nemam ani spinenie. Sem tam ma zaboli mozno 2-3x za den ale tak normalne co si myslim ze pri tehotenstve je ok. Ďakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, je štandardným postupom odsledovať dynamiku rastu beta HCG. Za 48 hodín by sa mala hodnota beta HCG zdvojnásobiť, preto je postup Vášho obvodného gynekológa správny. Za týchto okolností sa u Vás nedá vylúčiť mimomaternicové tehotenstvo a preto je hospitalizácia na mieste. Je nutné stav odsledovať a dodiferencovať. Treba toež povedať, že ak sa jedná o veľmi včasné tehotenstvo, je tu možnosť, že ešte nie je vidieť v maternici. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Navštívte Vášho obvodného gynekológa podľa plánu, ktorý určí ďalší postup.

Podobné otázky

  • Anembryomola

    , Autor: Moni5332


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotná

    , Autor: Bozena833

    Dobrý deň môžem sa spýtať 17.4 som spontánne potratila hcg test mi robili 20 mala som už negatívni. Menštruáciu som ešte nemala tak som si robila test a vyšiel mi pozitívny je možné že som tak skoro otehotnela alebo je to s obdobia keď som ešte bola tehu v apríli

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nevidím dôvod na realizáciu tehotenských testov, tie ešte môžu byť pozitívne, v závislosti od okolností. Samozrejme, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Takto sa Vám neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. Pri ťažkostiach alebo nejasnostiach, ako aj pre jednoznačné vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Hodnota BHCG

    , Autor: Vivien3

    Dobry den, dnes som 21.deň po umelom oplodneni, v stredu 27.4. som mala hodnotu BHCG 10100 a dnes 29.4. hodnotu 19450. Je to v poriadku? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, hodnoty sú v norme, dynamika beta HCG je stúpajúca.

  • vysoké hcg

    , Autor: Vivien3

    Dobrý deň, som 19.deň po umelom oplodnení (vkladali 6dňové embryo) a dnešná hodnota hcg v krvi vyšla viac ako 10000. Je to v poriadku? Nie je to priveĺa? Na usg mi dr.vravel prísť až o 2 týždne, od vkladu mi žiaden usg nerobili. Beriem predpísané lieky duphaston, anopyrin, medrol, estroferm a progestenale. Môže byť táto hodnota skreslená práve kvôli liekom? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnota beta HCG je v norme. S užívanými liekmi to nesúvisí. Postupujte podľa odporúčaní lekárov centra asistovanej reprodukcie.

  • Hroziaci potrat

    , Autor: Bozena833

    Dobrý deň môžem sa spýtať, 17.4 som začala špiniť v 5tt bola som na pohotovosti tam mi dali duphaston a ascurutin.o pár dní mi mali brat krv na hcg no pani doktorka ktorá zastupovala moju gynekologickú mi robila ultrazvuk povedala že tam nič nevidi možno keby prizmurila očkom do papierov mi napísala kolabovany gs že tabletky už jesť nemám že to je prebiehajúci potrat. Na druhý deň som išla k svojej doktorke tá mi brala krv. A že mám lieky jesť 26 mám ísť na ultrazvuk vypísala mi pn diagnóza 020. Hcg som mala 3.5 moja otázka je potratila som ?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, iba na základe Vášho opisu sa Vám neviem jednoznačne vyjadriť, keďže som nevidel USG nález a nepoznám aj ďalšie okolnosti. Ak je hodnota beta HCG 3.5, je negatívna. Teda áno, je možné, že sa jedná o včasný potrat. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.