Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Clotrimazolum

    , Autor: Še

    Dobry den. Som v prvom trimestri 7tt a doktor mi napisal krem clotrimazol. V prib. Letaku je vsak uvedene, ze sa nema uzivat v prvom trimestri. Je jeho pouzivanie teda bezpecne? Mozem krem pouzit? Nic sa nestane plodu? Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, údaje o používaní tohto krému v tehotenstve sú veľmi obmedzené. Nepreukázal sa škodlivý účinok na plod, nič menej, z preventívnych dôvodov, má byť v tehotenstve, najmä v prvom trimestri, tento krém používaný s rozvahou. Záleží tiež od príčin, pre ktoré Vám gynekológ tento krém predpísal. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, ktorý pozná všetky okolnosti, ako aj výsledky vyšetrení, samozrejme, v prípade nejasností sa ho nebojte kontaktovať.

Podobné otázky

  • Mykoza

    , Autor: Niky23

    Dobrý večer prajem, chcem sa spýtať, dnes som bola u Dr. a predpísal mi Clotrimazol tabletky a Clotrimazolum dermalny krem, pretože mám vytok a vyzerá to ze to bude začínajúca mykoza. Ale ja kojim 3 mesačne bábätko. Aj som mu to povedala a ze mi predpise niečo čo môžem, ale v pribalovom letáku je napísané, že ak to beriem treba prestať dojčiť. Tak neviem co teraz mam robiť. Ďakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpísané preparáty si môžete do pošvy aplikovať. Tým, že sa jedná o lokálnu (vaginálnu) aplikáciu, sa množstvo účinnej látky, ktoré bude vstrebané, znižuje na minimum. Výrobca nemožnosť užívania počas kojenia uvádza z dôvodu možného použitia clotrimazolu aj na ošetrenie bradaviek, kedy je skutočne potrebné kojenie prerušiť, prípadne je potrebné pred každým kojením prsný dvorec a bradavku dôkladne opláchnuť.

  • Hrčka

    , Autor: Andreaaa

    Dobrý deň pán doktor , som v 9-10tt tehotenstva . Našla som si na vnútornom stehne hrčku- najskôr potná alebo mazova žľaza asi zapálená. V minulosti som to už mala viac krát ale dlhšiu dobu nie. Mam masť clotrimazolum 10mg GW (gyn mi ju predpísala už dávnejšie a našla som ju doma), ta Hrčka ma trochu boli . Chcem sa spýtať či si ju môžem natierať tou masťou aby zmizla a či ta Hrčka môže ohroziť plod

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, bez videnia nálezu a poznania všetkých informácií a okolností je sa veľmi tažké objektívne vyjadriť. Ak ste už obdobné ťažkosti mali a máte aj potrebné lieky, môžete ich skúsiť užívať. Odsledujte si to. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • otázka

    , Autor: sandraaaaa

    Dobrý deň, môžem užívať Uronal Mega Brusnica Forte sirup, vaginálny gél Lacto fell, Clotrimazolum 10mg GW dermálny krém 20mg. Som v 37+0tt. DAKUJEM