Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,516 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • otázka

    , Autor: sandraaaaa

    Dobrý deň, môžem užívať Uronal Mega Brusnica Forte sirup, vaginálny gél Lacto fell, Clotrimazolum 10mg GW dermálny krém 20mg. Som v 37+0tt. DAKUJEM

Podobné otázky

  • Ešte podootazka

    , Autor: Florencia 5

    A nevadí že som tých usg mala 30-40 doposiaľ ? Že ich bolo tak veľa? Nemôže to spôsobit smrť bábätka alebo poškodenie jeho mozgu alebo autizmus? Prepáčte naozaj posledná otázka ale už sa moc nechcem dať sonovat no chcem vedieť že keď ich bolo tak veľa či je to ozaj v poriadku? A aj keď ma doktor starší ultrazvuk nevadí? Naozaj posledná otázka na toto
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už písal, ani častejšie USG vyšetrenia nespôsobia smrť plodu. Aj spomínaný Doppler mód by musel byť pustený dlho a často. Nemusíte mať obavy.

  • Časté sono posledná otázka

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor pýtam sa vás poslednú otázku ohľadne tejto témy ale od začiatku tehotenstva som bola na sone asi 30-40 krát všetko krátke sono do 10 min najskôr spinenie krvácanie potom kŕče vždy ma pozrel buď môj lekár alebo na pohotovosti dnes som opäť bola na sone pre masívne krvácanie 18+3tt. Na sone som bola v sobotu kvôli lopte ktorou má kopli silno do brucha v nedeľu kvôli tomu že som mala kŕče a bolesti a jemne špinenie čerstvou krvou a dnes kvôli masívnemu krvácaniu sono aj vyšetrenie zrkadlami vaginálne vyšetrenie som mala teda tri krát za tento týždeň všetko bolo ok no nakoniec sme zistili vyšetrením aj do konečníka že mám hemeroidy a vo veľkom čiže krvácanie bolo konečne odhalené. Samozrejme sa chcem spýtať posledný krát môže sonovanie takéto časté uškodiť alebo je to bezpečné viem že najlepšie je to obmedzit ale to krvácanie má vyľakalo tak som musela ísť aj dnes na pohotovosť a museli pozrieť či je všetko ok? Samozrejme sa už tomu vyhnem ale chcem sa len ubezpečiť už byť v kľude preliečiť hemeroidy a už si konečne užívať tehotenstvo. Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak prínos USG vyšetrenia prevýši riziko, je USG vyšetrenie opodstatnené. Ako som Vám už niekoľkokrát písal, nemusíte sa obávať. Ak ste krvácali, bolo nevyhnuté USG vyšetrenie realizovať. Dnešné USG prístroje sú bezpečné, tehotenstvu to neuškodí. Aj keď netreba realizovať USG zbytočne často, ak je na to dôvod, musí sa realizovať. Najmä ak budete v týždni tehotenstva, kde sa už nebude jednať o potrat, ale plod bude životaschopný. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa, či vyšetrujúcich lekárov.

  • Podráždené vnútorné ucho - zápal v uchu, opuch

    , Autor: Valery33456

    Dobrý deň,
    Som v 40tt a bolí ma ucho, akokeby bolo zapálené alebo podrázdené z nadmerneho cistenia ucha. Bola som aj u doktora, predpisal mi Otobacid, ale ten obsahuje kortikoidy a tie nie su velmi prospesne v tehotenstve. Kupila som si dolorgit med usne kvapky, ale tiez neviem ci ich mozem uzivat. Moze to nejak uskodit babatku?
    Co robit?
    Dakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som už spomínal, aj napriek tomu, že ste tehotná, je to otázka pre otorirnolaryngológa. Predpísané ušné kvapky užiť môžete, ak prínos preváži riziko. Nemyslím si však, že je vhodné kombinovať preparáty.

  • Podráždenie - zápal v uchu

    , Autor: Valery33456

    Dobrý deň,

    Som v 40tt a bolí ma ucho, je podráždené, možno zápal, a bojím sa užiť ušné kvapky Dolorgit med, či sú vhodné a bezpečné v tehotenstve. Prípadne aké by som mohla užiť? Prípadne niečo určite bezpečné, alebo počkať kým to prejde samé.
    Ďakujem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, aj napriek tomu, že ste tehotná, je to otázka pre otorirnolaryngológa. Spomínané ušné kvapky užiť môžete. Vhodnejšie je však navštíviť otorirnolaryngológa, ORL lekára, ktorý Vás vyšetrí a určí ďalší postup.

  • Podotázka

    , Autor: Florencia 5

    Syr je v záruke len už bol otvorený dlhšie v chladničke v obale vrch bol trošku zosušeny ale bol dobrý ten syr tak ja len keď sú listerie v chladničke či sa obávať. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nemusíte panikáriť, listeriózu za daných okolností nedostanete.