Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Kolposkopia

    , Autor: Janluk

    Dobry den, som tehotna a bolo mi odporucene absolvovat kolposkopicke vysetrenie. Zaujimalo by ma ci toto vysetrenie nepredstavuje rizoko a nemoze ohrozit priebeh tehotenstva.
    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, kolposkopia je jednoduché vyšetrenie krčka maternice s použitím kolposkopu (typ lupy). Umožní lekárovi alebo podrobne si pozrieť zmeny na krčku maternice a rozhodnúť, či potrebujete liečbu. Vyšetrenie je podobné ako vyšetrenie krčka maternice, takže pre ženy to môže byť trocha nepríjemné. Kolposkopiu môžete bezpečne podstúpiť aj v období tehotenstva, neovplyvní to tehotenstvo, ani priebeh pôrodu, ani Vašu schopnosť otehotnieť v budúcnosti.

Podobné otázky

  • HPV CIN II

    , Autor: Ivka2023

    Dobry den lieci sa nejako pozit HPV CIN II pocas tehotenstva pripadne sa nalez sleduje? Alebo az po porode? Zatial som neliecila a niesom ani ockovana

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nález je určite potrebné odsledovať a skontrolovať po pôrode. Realizovať sa môže aj expertná kolposkopia s odberom tkaniva za účelom dôkladného vyšetrenia bunkových zmien krčka maternice. Na trhu je viacero preparátov, vaginálnych gélov, napríklad DeflaGyn, Regresil, Papilocare. DeflaGyn sa môže užívať aj počas tehotenstva.
    V závislosti od výsledkov kontrolného vyšetrenia sa určí ďalší postup. Nepoznám však žiadne bližšie informácie, okolnosti, týžden tehotenstva, takže sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Postupujte podľa odporúčaní Vášho obvodného gynekológa.