Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Svrbenie bruška a celého tela

    , Autor: Laylitta

    Dobrý deň.
    Som v 34tt a pred týždňom mi začalo intenzívne svrbenie bruška, je sprevádzané zväčša nejakou vyrážkou malinkou a jemne červenými flakmi akoby alergia. Zvyknem sa s tým ráno zobudiť. Posledne 2 dní ma ale intenzívnejsie svrbí ale aj celé telo počas dňa, rôzne časti, najmä tvár. Inde sa mi červené fľaky nerobia ani vyrážky. Nie je to úplne že neznesiteľné, ale je to nepríjemné. Skúšala som od pozorovať stravu, ale celé tehotenstvo jem to isté, vylúčila som aj zeleninu aj ovocie aj mlieko a nepomohlo. Môže to byť niečo vážne alebo vydržím tých 5 dní do poradne v pohode a nie je ohrozené dieťatko?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, je nutné realizovať odber krvi a vyšetriť pečeňové enzýmy, žlčové kyseliny a krvný obraz. Môže sa jednať o tehotenskú cholestázu. Takto sa Vám neviem bližšie vyjadriť, pri pretrvávaní alebo zhoršení ťažkostí alebo v prípade nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.