Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tvrdnutie bruska, unik tekutiny po vyprazdneni mechura

    , Autor: Patusik.r

    Dobrý deň p.doktor. prvy porod som mala sekciu teraz som v 31tt. Pozorujem uz 2 tyzden unik tekutiny. Najprv som si mysela ze to je z toho ze dieta tlaci na mechur a unikne moc. No teraz aj pri uplnom vyprazdneni moc. mechura hned po opusteni toalety mam cele mokre nohavicky aj nohavice. Moze sa jednat aj o unik plodovej vody? Pred otehotnenim som absolvovala konizaciu krcka maternice loop sluckou.
    Brusko mi tvrdne denne. Ak lezim s vylozenymi nohami je to OK. Akonahle chcem len navarit alebo vykonat drobnu cinnost brusko ma paly, tvrdne, boli (mam pocit akoby som nanom mala zavesene kovove zelezo a taha ma dole). Beriem magnezium 2-3x denne podla potreby (ak cely den lezim nemusim ho vziat vobec). Mam aj bolestivu zilovu herniu na pyskoch ohambia. Dakujem vopred za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak máte podozrenie na odtok plodovej vody, je nutné navštíviť Vášho obvodného gynekológa, prípadne zdravotnícke zariadenie, takto sa Vám k tomu vyjadriť neviem. Odporúčam dodržiavať kľudový režim, počas ktorého ťažkosti nemáte.