Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,318 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Hemeroidy

    , Autor: Katkacer92

    Dobry den,

    mozem sa opytat, ci mozem v tehotenstve 32tt uzivat olej na hemeroidy fine6? Je to antibakterialny prirodny olej s alkoholom asi.

    Mala som avenoc, ale hemeroid mi rastie.. A robi mi bakterie v posve :(

    Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, najlepších liečbou hemoroidov je lokálna aplikácia čapíkov a krému, prípadne krátkodobé užívanie Detralexu. Spomínaný prípravok je na lokálne použitie, môžete ho používať, tiež však nie dlhodobo.

Podobné otázky

  • Problémy v 34 tt

    , Autor: Sisaaa

    Dobrý deň pán doktor.
    Som v 34tt už a začali má trápiť vonkajšie hemeroidy. Vedeli by ste mi niečo odporučit? Mám zatiaľ len navretu "žilu"
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, na trhu je viacero dobrých preparátov na hemorrhoidy. Najvhodnejšie je kombinovať rektálny čípok spolu s masťou. Skúsite môžete napríklad Faktu, Mastu, Proctoglyvenol, Preparation H. Každej žene vyhovuje viac niečo iné. Poradia Vám určite aj v lekárni.

  • Hemeroidy

    , Autor: Florencia 5

    A ešte posledná otázka pán doktor môžu hemeroidy nejako ohroziť bábätko? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nie, hemoroidy nemajú vplyv na tehotenstvo, ako také. Sú skôr nepríjemné pre Vás.

  • Hemeroidy

    , Autor: Florencia 5

    Pán doktor mám hemeroidy od začiatku tehotenstva mám zápchu začala som dosť intenzívne krvácať z konečníka mám zrejme vnútorné hemeroidy? Som 10+5tt čo si na to môžem dať mám doma preparation dva čapíky ale neviem či môžem. Prosím sú hemeroidy nebezpečné pre bábätko?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, môžete si aplikovať aj rektálne čapíky, aj lokálne masť, rovnako tak môžete užívať Detralex 2 tabletky denne.

  • Glicerinovy cipok

    , Autor: Maria1009

    Dpbry den,pan doktor,trpim extremnou zapchou. Som v 7 mesiaci. Chcela som si kupit glicerinove cipky lebo ma trapi tvrda stolica,az mam krvacanie z konecnika. Ale lekarnicka mi povedala,ze v tretom trimestri mozu cipky vyvolat porod.Je to pravda? A ak ich uzit mozem,tak mozem aj ked mam analne trhlinky alebo hemeroidy? Kedze mam to krvacanie obcasne z konecnika? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, určite to nie je pravda. Glycerínové čapíky sa môžu používať počas celého obdobia tehotenstva, ako aj počas kojenia. Predpokladám, že si lekárnička pomýlila glycerínové čapíky s inými čapíkmi, ktoré sa zvykli v pôrodníctve používať na uvoľnenie. Vo Vašom prípade je vhodné aplikovať si aj čapíky a masť na hemoroidy. Odsledujte si to.

  • Zapcha

    , Autor: Lieska10

    Dobry den,pan doktor. Som v 30 tyzdni a uz tyzden ma trapi zapcha. Skusam vsetkp mozne cez slivky susene,ovsene kase,acidka,probootika,tekutin pijem nad 2 litre ale nic nezabera. Nesnazim sa velmi tlacit,a dnes sa mi objavila aj krv na toaletnom papieri,zrejme hemeroidy alebo trhlinka. Viete mi prosim poradit nieco? A este otazka babatku to nemoze iblizit? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zápcha na plod nemá vplyv, je to nepríjemná záležitosť pre ženu. Skúsiť si môžete aplikovať glycerínové čípky, či piť laktulózový sirup. Konzumovať môžete raz denne polievkovú lyžicu ľanových semienok, aj to by Vám mohlo pomôcť. Ak Vám nezaberie ani to, dá sa realizovať aj podanie klyzmy.