Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,380 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa spýtať pán doktor, beriem antikoncepciu Mistru už viac ako pol roka zo zdravotných dôvodov a včera som zabudla ráno zobrať tabletku tak som ju zobrala až večer okolo pol 9. To by nebol až taký problém, lenže asi o 2 hodinky nato sme mali s priateľom pohlavný styk a pretrhol sa nam kondom(úplne). Je tam nejaká možnosť otehotnieť ? Momentálne mám za sebou druhy týždeň brania tabletiek.
    Vopred Dakujem za odpoved .
    S prianím pekného dňa Krajcarova

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste užili zabudnutú tabletku po viac ako 12 hodinách od času pravidelného užívania, účinok hormonálnej antikoncepcie nemusel byť zachovaný. Ak ste užívali tabletky hormonálnej antikoncepcie doteraz pravidelne a tabletku ste užili do 12 hodín od času pravidelného užívania, aj napriek tomu, že sa Vám pretrhol kondóm, bol účinok antikoncepcie zachovaný.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobry vecer... Mam mensi problem mam boleste v lavej strane brucha a popotbrucho... Som niekedy unavena.. Niekedy sa mi zda ze mam citlivejsie prsia ale neni som si ista.. Lebo kojim 5 mesacneho syna... Menstruaciu som mala. Je pravda ze s partnerom sme mali nechraneny sex... Myslite si mozem byt tehotna ak som mala menstruaciu.. Dakujem za otpovet

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, obdobie po pôrode nie je antikoncepcia. Ak praktizujete nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Ak ste však medzitým dostali menštruáciu, tehotenstvo je nepravdepodobné.

  • Tehotná až po mesiaci meškania?

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor, ja by som sa Vás chcela spýtať, kvapôčky lásky teda predejakulačná tekutina, môže obsahovať životaschopné spermie? Väčšinou som počula, že áno ale osobne nepoznám nikoho kto by otehotnel prerušovaným stykom tak, že chlap vytiahol v čas. Osobne praktizujem túto "ochranu" dobrých pár rokov a nejedna známa tiež, no ani u jednej nedošlo k tehotenstvu a nemyslím si, že by každá mala problémy s otehotniním. Ba počula som aj o tom, že veľa žien je tehotných no dochádza k samovoľnému potratu ešte skôr než by zistila, že je tehotná. A jediným znakom je meškajúca menštruácia ktorá sa neskôr dostaví. Tento jav sa u mňa už vyskytol a tak neviem čo môže byť z toho pravda a čo nie, preto by som bola zvedavá na Váš odborný názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, predejakulačná tekutina, alebo teda prostatický sekrét obsahuje životaschopné spermie, preto prerušovaná súlož nie je antikoncepcia a je pri nej šanca otehotnieť.

  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý večer, keď navstivim lekara, pri beznej prehliadke mi vie povedat ze som tehotna? V ktorom tyzdni musim byt aby to "videl". Respektíve ak to aj nevidi, mozem ho poziadat napr. O nejake krvne testy ci som tehotna ? Ked si dam predpisat antikocepciu, spravi mi krvne testy, ci ju mozem brat a aj z nich zisti ci som tehotna napriklad? S partnerom používame kondom a vzdy sa spravi mimo mna. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, áno, na základe odberu krvi na betaHCG alebo USG Vám obvodný gynekológ vie potvrdiť alebo vylúčiť tehotenstvo. Ak aj ešte na USG nie je vidieť tehotenstvo, z krvi sa dá potvrdiť. Antikoncepcia Vám bude predpísaná až po vylúčení tehotenstva a štandardnom odbere krvných testov, hlavne koagulačných parametrov krvi a pečeňových testov.

  • Antikoncepcia

    , Autor:

    Dobrý deň môže antikoncepcia zmeniť výsledok na tehotnskom teste ukazuje negatívne len mi je nevoľno beriem ju 2 týždne môže to byť aj snej?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hormonálna antikoncepcia nedokáže zmeniť výsledok tehotenského testu. Nevoľnosť by som pripisoval skôr vedľajším účinkom hormonálnej antikoncepcie. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.