Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,102 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Bolesť križov

    , Autor: Matulka_C

    Pán doktor vcera som Vam pisala ze som v 9tt a mam niekedy pocas dna ruzovy vytok zabudla som sa ale opytat 2 den mam bolest krizov je to bezne v zaciatku tehotenstva alebo to nieje dobre v kombinacii s vytokom ? Mala by som ist k lekarovi?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, môžu sa vyskytovať aj bolesti krížov. Samozrejme, pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Tehotenstvo

    , Autor: Annie2307

    Dobrý deň pán doktor. Idem si sem po radu. 2.1. som mala menštruáciu, 19.1. sa opäť objavilo krvacanie. O 2 týždne som.navstivila gynekológa, kde mi urobil USG vyšetrenie, maternica v poriadku, no na vaječníku mám folikulárnu cystu. Podľa slov lekára praskne sama s príchodom menštruácie. Môj cyklus trvá 23 dní a ešte menštruáciu nemám. Mam miernu bolest krížov a podbruška, no asi 2 týždne ma pravidelne trápia hlavne ráno zavraty a občasná bolest hlavy. Dnes som si urobila tehotensky test, kde druhá ciarka bola ale iba veľmi slabá. Môžem byť tehotná alebo výsledok mohla skrašliť cysta ? Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ako som Vám už písal, za predpokladu nechráneného pohlavného styku sa tehotenstvo vylúčiť nedá. Spomínaná folikulárna cysta môže byť aj tehotenské žlté teliesko. Nepoznám však žiadne výsledky vyšetrení, ani nálezy, ani všetky informácie a okolnosti, preto sa Vám takto neviem bližšie objektívne vyjadriť. Odsledujte si to. V prípade ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý sa Vám bude vedieť najobjektívnejšie vyjadriť.

  • Tehotenstvo

    , Autor: Michal21

    Dobry večer
    A ešte jednu otázku by som sa chcela spýtať.
    Je možné ak by si som bola tehotná a teraz som v 8. Týždni ze by som nemala ziadne príznaky ako napr bolesť pŕs, Ranná nevoľnosť ci vracani, bolesť krížov poprípade bolesť v podbrušku
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, áno, nie je podmienkou, aby mala tehotná žena v skorom štádiu tehotenstva nevoľnosti, či iné príznaky tehotenstva. Mnohé ženy v tomto týždni tehotenstva nevedia, že sú tehotné. Pre jednoznačné potvrdenie alebo vylúčenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý Vám realizuje USG, či odoberie krv na beta HCG.

  • Pálenie počas 6tt

    , Autor: Dany7

    Dobrý deň. Počas dovolenky sme zistili že som tehotná no aj keď som si dávala pozor jeden deň fúkalo a zrejme ma ofuklo. večer som začala pociťovať miernu bolesť krížov a na druhý deň miere pálenie akoby mierny zápal močových ciest. Mám obavy o bábätko a chcem sa opýtať ako postupovať. Domov letíme o 5 dni a chcela by som Vás poprosiť o radu či mám vyhľadať lekára na dovolenke alebo pockat a ísť k lekárovi doma? Chcem sa aj opýtať či lietanie nemôže bábätku uškodiť (let do 2h). Ďakujem krásne za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že sa jedná ešte o nepotvrdené tehotenstvo a máte iba realizovaný tehotenský test. Pravdepodobne sa na základe opisu jedná o zápal močových ciest. Odporúčam dostatočný pitný režim, aspoň 2 litre tekutín denne, dávajte si pozor na prechladnutie. Zvýšte príjem vitamínov. užívať môžete tehotenské vitamíny obsahujúce aj kyselinu listovú. V takomto skorom týždni tehotenstva nemá let vplyv na tehotenstvo. Pri návrate domov navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Bolesť krížov v 36+3 tt

    , Autor: Niektoanikto

    Dobrý deň
    Chcem sa opýtať každý večer má bolievaju kríže aj brucho a zo spodu cítim také ťahanie je možné že sa rozbieha pôrod?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, pravdepodobne sa jedná o “poslíčkov”, pre ktoré sú typické bolesti v podbrušku a v krížoch, najmä večer. Maternica sa týmto spôsobom akoby “štartuje”. V tomto týždni tehotenstva je to normálne. Odsledujte si to. Kým nie je prítomné pravidelné svrdnutie celého brucha, o kontrakcie sa nejedná.

  • Môže to byť tehotenstvo

    , Autor: Juliša

    Dobrý večer,
    mám taký problém alebo skôr už chaos že neviem na čom som a ku gynekológovi mi je ešte trápne ísť.
    S manželom sa snažíme o ďalšie bábo a teraz ako mi mala prísť perióda tak nastali tehotenské príznaky ako bolesť pŕs bolesť krížov a pod bruškom biely hustý výtok ktorý pred očakávanou periódou bol vodnaty a naťahovaci tak isto bolesť hlavy a sem tam výkyvy točenie hlavy no menštruácia zatiaľ neprišla hoci mešká len druhý deň a tehotenský test mi ukazuje ducha ako sa tomu hovorí alebo skôr negatívny neviem to presne určiť no mne sa zdá že tam je // ale úplne slabá. Čo to môže byť? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie. Odporúčam si to odsledovať a test realizovať o dva týždne. Nevylučujem, že ste tehotná, tehotenský test, ktorý je realizovaný priskoro môže byť falošne negatívny. Pre jednoznačné potvrdenie tehotenstva navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý realizuje odber krvi na beta HCG.