Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,967 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Tehotenstvo

    , Autor:

    Dobrý deň, chcela by som sa informovať ohľadom mojej tehotnosti. Moja posledná menzes bola 30.8.2020. Dňa 16.9 som bola na preventívnej prehliadke a moja gynekologička na Sone videla malý tmavý fľak, nevedela identifikovať čo to môže byť. Zobrali mi krv a hcg som mala 12 000. Dňa 20.9 som začala jemne spiniť tak som išla na pohotovosť a tam mi lekár povedal ze vidí prázdny gestačný vak a ak je tam plod tak je to David Copperfield alebo Chuck Norris a že v pondelok mám ísť ku svojej a dohodnúť si kyretáž. Dňa 22.9 som bola u svojej lekárky a zobrali mi iba krv a hcg bolo 33 000 a na sono mám prísť 12.10. Cítim sa momentálne dobre jedine mám nevoľnosti ako pri bežnom tehotenstve, len sa bojím aby som niečo nezanedbala. 29.2.2020 som potratila v 24. tt (pravý uzol na pupočniku a žiadna genetická vada) tak to nechcem podceniť. Mám ešte 7 ročného syna ale s iným partnerom. Neviem čo si mám o tom myslieť. Ďakujem za radu. Prajem pekný zvyšok dňa.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak dochádza k zvyšovaniu beta HCG, jedná sa o žiadúce tehotenstvo, nemáte žiadne ťažkosti a nie je podozrenie na mimomaternicové tehotenstvo, je možné počkať, stav odsledovať a skontrolovať USG nález a beta HCG. V skorých začiatkoch tehotenstva nemusí byť USG nález jednoznačný, záleží aj od toho, kedy došlo k oplodneniu, či bol menzes pravidelný, ... Ak však na kontrolnom USG nebude vidieť štruktúry plodu, s najväčšou pravdepodobnosťou sa jedná o anembryomollu, teda patologické tehotenstvo a bude nutná revízia dutiny maternice. Postupujte podľa odporúčaní lekárov.

Podobné otázky

  • Možné tehotenstvo

    , Autor:


    Chcem sa spýtať . Mešká mi MS 4 dni -test bol negatívny . S patelom sme teda na štvrtý den meškania mali sex naplno a päť dni po sexe som mal slabé spinenie (jeden deň). Myslite že som mohla mat ďalšiu ovuláciu keď mi meškala MS a možné tehotenstvo ? Dnes je to už 9 dni čo mešká . Ďakujem za odpoved a prajem pekný večer

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak ste mali nechránený pohlavný styk, tehotenstvo sa vylúčiť nedá. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si realizujte tehotenský test. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • 3.sc

    , Autor:

    Dobry den... S manzelom planujem dalsie dietatko tak cca o rok. Ale 1.dieta som mala pred 12.rokmi cisarskym, 2.dieta pred dvomi rokmi cisarskym. Aky mate prosim nazor na dalsi cisarsky? Listujem, googlujem, citam, hladam o 3cisarskych rezoch co najviac, ale nazory sa líšia... Dakujem pekne

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, každé ďalšie tehotenstvo po dvoch cisárskych rezoch je rizikové. V dnešnej dobe však nie je výnimočné, ak robíme tretí cisársky rez. Ak ubehli dva roky od posledného výkonu a plánujete aj tretieho potomka, môžete sa začať snažiť, jazva na maternici je vyhojená.

  • Covid v 1. Trimestri

    , Autor:

    Dobrý deň, v 3. A 4. Tt som prekonala covid s miernym briebom (max teplota 38,5 jeden deň). Aktuálne som v 10 tt. Prosim všade sa píše, že najhoršie je ochorenie v 1. Trimestri. Môže mat covid vplyv na plod v takom skorom štádiu tehotenstva? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k dispozícii ešte nie sú štúdie, ktoré sa touto otázkou zaoberajú. Je síce pravda, že najväčší vplyv na tehotenstvo má chorobnosť v I. trimestri, nie každé ochorenie, či infekcia, má vplyv na tehotenstvo a na zárodok, či plod.

  • Tehotná až po mesiaci meškania?

    , Autor:


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Tehotenstvo a covid

    , Autor:

    Dobrý deň pán doktor aktuálne som v 5tt pri lekarke som ešte nebola a chcem sa opýtať ak by som náhodou chytila koronu môže sa stať niečo bábätku? Veľmi sa bojím

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, zatiaľ nie sú ukončené štúdie, ktoré by potvrdzovali vplyv COVID-19 na plod. Osobne si myslím, že sa báť nemusíte.