Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
11,359 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Lomexin

    , Autor:

    Dobrý deň,
    som v 34.tt a boli mi zistené kvasinky. Doktorka mi predpísala 2x Lomexin 600mg..Je to bezpečné v tomto štádiu tehotenstva? Nemám žiadne problémy ani svrbenie, pálenie...nestačili by len probiotické čípky?
    Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, spomínané vaginálne kapsule užívať môžete. Skúsiť si môžete realizovať aj vaginálne výplachy Cloginom alebo Rosalginom, pripadne užívať aj vaginálne probiotiká.

Podobné otázky

  • Lomexin vagin.masť

    , Autor:

    Dobrý večer. Chcem sa prosím opýtať...V akom časovom rozpätí-kedy- môžme plánovať bábätko, keď som napr. včera doužívala vaginal.krém Lomexin. Či tento krém nemá vplyv na tehotenstvo, keby som napr.2-3 dni po dobratí tohto vaginalneho krému, otehotnela. Či je potrebné nechať nejaký čas po dobratí tohto krému a až neskor plánovať tehotenstvo ( napr.týždeň, mesiac...). Ďakujem krásne za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nikde sa neuvádza minimálna doba medzi doužívaním krému a plánovaním tehotenstva. Krém sa neodporúča užívať v I. trimestri. Keďže sa jedná o lokálne pôsobiaci prípravok, pár dní po doužívaní krému sa môžete začať snažiť otehotnieť.

  • Lomexin 2%

    , Autor: slavomira1978

    Dobrý deň,
    som v 16 tt a moja gynekologička mi predpísala kvôli výtoku (žltej farby, bez pálenia alebo svrbenia) vaginálny krém Lomexin 2%. V príbalovom letáku však výrobca uvádza, že sa tento liek nesmie používať v tehotenstve. Mám daný liek užívať? Za odpoveď vopred ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    sú dostupné lieky, ktoré prichádzajú do úvahy aj v tehotenstve. Závisí však od nálezu ale daný krém sa naozaj neodporúča.