Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
9,442 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Dobrý den

    , Autor:

    Chcem sa opýtať mám slabý krvný obraz,malo železa som v 27 týždni je to zle?? Moze to niečo spôsobiť?gyn.mi predpísal nejaké tabletky vo forme železa.....neškodí to?
    Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, v tehotenstve, hlavne v II. a v III. trimestri je anémia pomerne častá a preto sú predpisované ferropreparáty. Neškodí to, práve naopak, pomôže to upraviť krvný obraz.

Podobné otázky

  • Amalgamova plomba

    , Autor:

    Dobry den pan doktor,
    rada by som sa Vas opytala este jednu otazku. Vypadol mi kusok amalgamovej plomby a zubu. Mozem ist v tehotenstve k zubarke plombu vyvrtat a dat novu? Nie je to nebezpecne? Som par tyzdnov pred porodom.
    Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, k zubárovi ísť môžete. Toto je skôr otázka na zubára, ktorý posúdi rozsah a nutnosť potrebného výkonu. Počas tehotenstva sa odporúčajú stomatologické zákroky len v druhom trimestri.
    Pokiaľ Vám však zub nespôsobuje ťažkosti, odporúčam počkať s výmenou plomby až po pôrode.

  • Opuch prstov na rukách

    , Autor:

    Dobry den pan doktor,
    som v 38.tyzdni a posledne 3 tyzdne sa mi rano stava, ze mi kus opuchnu prsty na rukach a citim v nich take mravcenie. Opuchy na nohach nemam vobec. Krvny tlak mam v norme, len raz mi vyskocil na 130/88, inak mavam okolo 120/80. Bielkovina v moci nie je. Je dovod sa obavat alebo pockat na dalsiu poradnu? Dakujem pekne.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nemusíte sa obávať. Opuchy rúk, či mravenčenie v poslednom trimestri sú spôsobené tlakom maternice na chrbticu, s následným vplyvom na krčnú chrbticu, čo spôsobuje spomínané ťažkosti. Odsledujte si to. Ak nemáte žiadne iné ťažkosti, stačí poradňa podľa plánu.

  • Vysledky

    , Autor:

    Dobry den pan doktor chcela by som sa spytat na vysledky : som v 12+5tt a mala som prvy sceening
    Vysli mi hodnoty : CRL 65,6 - 12,6 , NT 2,4mm
    Velmi ma znepokojilo vraj 2.5 je hranicne a mne namerali 2,4 je to v poriadku pan doktor nemam sa znepokojovat? Nosna kosticka tam bola to hned povedal lekar len toto NT ma znepokojuje je dovod na obavy alebo 2,4 je este v poriadku? Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnota NT je v norme, nemusíte sa znepokojovať.

  • Streptococcus

    , Autor:

    Dobrý deň. Chcela by som sa opýtať z vyteru na poradný v 34 tt my bola zistená baktéria streptococcus agalactiae (skB,) pani doktorka mi predpísala vaginálne tablety FLUOMIZIN Chcem sa opýtať či má nejaký vpliv tá baktéria na miminko či mu to ublíži a čo by som náhodou nemala dostať antibiotiká ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ste GBS pozitívna, pre Vás to znamená, že v prípade odtoku plodovej vody alebo začiatku pôrodnej činnosti, pri príjme na pôrodnú sálu, budete až do pôrodu dostavať antibiotiká. Teraz nemá zmysel užívať antibiotiká. Nemusíte sa obávať.

  • Trisomy test

    , Autor:

    Dobry den,

    Absolvovala som 1. trimestralny skrining. Z krvi mi vysiel negativny s minimalnym rizikom a na USG tiez bolo vsetko v poriadku. Babatko ma 6,5cm, NT 2,33 a pritomna nosova kosticka. Vsetko je podla Dr v poriadku.

    Kedze sme boli na umelom oplodneni ICSI, ale s magnetickou separaciou spermii MACS (kde vyberu spermie so zdravym DNA), gynekologicka napriek tomu odporuca este trisomy test komplet. Iba kvoli tomu, ze sme mali ICSI. Povedala, ze je to na mne, ze nemusim, ale musi odporucit pri umelom oplodneni.

    Aky je Vas nazor? Ist na ten trisomy komplet alebo nie?

    Mam 29 rokov a manzel 33.

    Dakujem!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, osobne si myslím, že ak ste absolvovali PTS a bolo všetko v poriadku, Trisomy test absolvovať nemusíte. Je to však na Vás.