Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
10,844 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v Nemocnici AGEL Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Escapelle

    , Autor:

    Dobrý deň ak som mal s priateľkou nechránený pohlavný styk a nieco uslo ale zobrala si tabletku do 12hod moze byt tehotna??

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, existuje možnosť tehotenstva aj pri správnom a včasnom užití tabletky emergentnej antikoncepcie, ale pravdepodobnosť je veľmi malá.

Podobné otázky

  • Som tehotná?

    , Autor:

    Dobrý večer p. doktor, môžem sa spýtať, ako veľmi spoľahlivé sú tehotenské krvné testy? Posledný menzes som mala od 30.12. a cykly mám cca 23-30 dní. Asi 34 hod po styku som si zobrala Escapelle, aj keď som podľa kalendára už mala mať po ovulácii, nebola som si istá a preto som ho užila. Dala som si spraviť krvné testy 16 dní po styku (styk bol. 18.12.) u gynekológa, boli negatívne. Podľa kalendára mi vtedy meškal menzes 4 dni (beriem do úvahy trvanie 30 dní). Dnes (18 dní po styku) som si robila opäť test z moču (10-tkový) a tiež je negatívny. Avšak menzes ešte stále neprišiel a na internete som čítala príbehy, kedy ženám krvný test ukázal tehotenstvo až 2 týždne po meškaní menzesu. Keď som volala so sestričkou, iba mi povedala, že tehotná nie som. Na presnú hladinu hCG som sa nepýtala a ani neviem, či mi vôbec robila taký test. Viem, že v USA sa robia 2 typy krvných testov, kvalitatívne a kvantitatívne, ale neviem, aký sa robieva u nás. Takže moja otázka znie, môžem výsledkom veriť, že 100% nie som tehotná, alebo mám zájsť opäť za gynekológom na zopakovanie testu? Poprípade mám zopakovať test o pár dní zas, aby som si bola na 100% istá, že nie som tehotná? Ďakujem vopred za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, tehotenský test má zmysel realizovať najskôr na 14. deň meškajúcej menštruácie, skôr to nemá veľký zmysel. Ak boli tehotenské testy opakovane negatívne, rovnako tak aj beta HCG, tehotná s najväčšou pravdepodobnosťou nie ste. Pri meškaní menštruácie najmenej 14 dní si môžete urobit tehotenský test a budete kľudnejšia.

  • Možné tehotenstvo

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, 29.06. som mala nechránený pohlavný styk (bez vyvrcholenia do pošvy), ale mala som obavy zo zostatkov spermií z predošlého styku, tak som po 24 hodinách užila tabletku escapelle, menštruáciu som dostala 14.07. (bola v rovnakej intenzite ako vždy, až na to, že meškala 4 dni, čo spôsobila asi tabletka "po"). Robila som si aj 4 tehotenské testy (13,15,24 a 33 dní po styku), všetky vyšli negatívne a momentálne mi prebieha aj nová ovulácia. Je ešte možné tehotenstvo v tomto prípade? Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň
    ak opakované testy boli negatívne a užila ste escapelle
    je riziko otehotnenia neprítomné, ak ste už viac než 33 dní po styku mala negatívny test, je naozaj málo pravdepodobné, že by ste mala byť tehotná, spermia žije max.dva dni, vajíčko ovuluje max. tri dni, myslím si, že už ste v novom cykle a nemala by ste sa obávať ,
    ak príde regulérne nová menses môžte byť pokojná
    v prípade nejasností,alebo neistoty navštívte lekára, urobil by vám UZV
    s pozdravom

  • Pravdepodobnosť otehotnenia

    , Autor: odbornik6

    Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, aká je pravdepodobnosť otehotnenia, keď som mala chránený pohlavný styk (použili sme kondom), no asi po 20 minút do mňa zase párkrát vnikol - už bez kondomu (myslím, že sa to nedá nazvať ani sexom, pretože vnikol do mňa asi 4-6 krát). Avšak, po prvom sexe sa nešiel vymočiť. Pohlavný styk som mala 29.6., najbližšiu menštruáciu očakávam 8.7., takže plodné dni mi mali končiť cca 27.6.... Preto sa chcem opýtať, či je veľká pravdepodobnosť otehotnenia zo zvyškov spermií v tomto prípade. Pre istotu som zobrala po 24 hodinách tabletku Escapelle. Ďakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Použití escapelle sa samozrejme riziko otehotnenia znížilo
    s odstupom času si určite urobte teh.test
    s pozdravom

  • Escapelle 10 dni po otehotneni

    , Autor: Siriel25

    Dobry den,
    chcela by som sa opytat, ci je nejako ohrozene moje dietatko (som v 7tt) , ked som uzila Escapelle 10 dni po otehotneni . - ze som bola tehotna som vtedy este nevedela. Escapelle som uzila po druhom pohlavnom styku, ktory bol o 10 dni .
    Dakujem za odpoved

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň,
    veľmi pradepodobne by vyvolal včasný potrat. Ak ste už v 7 týždni tehotenstva a všetko je v poriadku, plod rastie tak ako má tak sa myslím nemusíte obávať.