Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,684 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Tableta po

    , Autor: Registrovaný používateľ

    Dobry den pan doktor, odporucili by ste v takomto pripadne uzit tabletku po? Som 11 tyzdnov po porode cisarskym rezom, menstruacia sa este nedostavila. Dieta je len dojcene,cez den kazde 2-3 hodinky, v noci dojcene dvakrat. Raz 4-5 hodin od ulozenia na spanok a potom este raz po dvoch hodinkach.Zradil nas kondom pri styku. Dakujem pekne!

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak došlo k pretrhnutiu kondómu a tehotenstvo sa jednoznačne vylúčiť nedá, jednou z možností je aj užitie núdzovej tabletky hormonálnej antikoncepcie Escapelle. Čo sa týka vplyvu na kojenie, veľmi malé množstvo liečiva tohto lieku sa môže objaviť v materskom mlieku. Nie je pravdepodobné, že by uškodilo dieťaťu, ale ak sa obávate, môžete užiť vašu tabletu hneď po dojčení a vyhnúť sa dojčeniu aspoň 8 hodín po jej užití. Týmto spôsobom užijete tabletu správne pred nasledujúcim dojčením a znížite tak množstvo liečiva, ktoré by vaše dieťa užilo spolu s materským mliekom.