Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
20,014 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Gynazol v tehotenstve

    , Autor: Sima89

    Dobrý deň,
    Začínam 7. tt a doktorka mi predpísala Gynazol krém 2%, nemám žiadne príznaky kvasiniek, len jemný výtok bez problémov ako vždy.
    Je tento liek bezpečný v 1.trimestri alebo existuje nejaká alternatíva dostupná v lekárni?
    Vďaka za odpoveď a pekný deň.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, užitiu spomínaného prípravku je vhodnejšie sa najmä v I. trimestri vyhnúť. Skúste si skôr realizovať vaginálne výplachy, používajte vaginálne probiotiká. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Gynazol v tehotenstve

    , Autor: zabka-2

    Dobry den, prosim o radu, som v 21tt a dostala som od lekarky Gynazol. Aplikovala som si ho v piatok na noc, v sobotu a nedelu zo mna vytekal krem s cirou tekutinou. V pondelok a dnes vyteka uz len cira tekutina, je to prosim ok? Moze byt ta tekutina zvysky Gynazolu alebo nejaky zvyseny vytok, ci nebodaj plodova voda? Dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, spôsobený krémový výtok po aplikácii vaginálneho krému je pomerne častý. Všetky vaginálne pôsobiace liečivá od vaginálnych globúl, tabliet až po krémy môžu spôsobovať výtoky so zvyškami liečiva, ktoré sa nestihlo vstrebať. Neznepokojujte sa. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo pretrvávaní ťažkostí navštívte Vášho obvodného gynekológa, ktorý na základe vyšetrenia objektívne zhodnotí nález.