Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
8,336 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje v 1. súkromnej nemocnici Košice-Šaca.

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

  • Nutná hospitalizácia?

    , Autor:

    Dobry den, chcela by som vediet vas nazor na moj nalez.
    Dneska som zacala 35 tyzden. Na poradni mi doktor povedal, ze vaginalne hrdlo skratene o 1/3, hrdlo zatvorene, ulozene sakralne, klenba znizena (znizena uz od 6 mesiaca), hlavicka nalieha tesne (nalieha tiez od 6 mesiaca, preto mam nariadeny kludovy rezim a iba lezim).
    Cervikometria namerana 28mm v 34+1tt. Ďakujem za Váš názor.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, ak nemáte ťažkosti, ani Vám často netvrdne bruško, hospitalizácia nie je za každých okolností nutná. Pokračujte v nasadenej liečbe a odporúčaniach.

Podobné otázky

  • stredne tazky oligohydramion

    , Autor: Lucia.nm

    Dobry den, poprosim Vas o vysvetlenie, som v 33+1tt a lekar mi povedal ze prietoky mam 0,7 a mam stredne tazky oligohydramion, prosim ake by mali byt hodnoty na prietoky je to v poriadku?a co to druhe?da sa to nejakym sposobom liecit ako?je nevyhnutna hospitalizacia?Dakujem Lucia

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    prietoky a.umbilicalis RI 0,53-0,70 , cize su hranicne, urcite to lekar opakovat, stredne tazky oligohydramnion znamena ze mate menej plodovej vody.vacsinou sa hodnoti objem a mnozstvo plod.vody v indexoch AFI, AFV, preto je takmer nemozne z tvrdenia stredne tazky oligohydramnion zisit co to ma presne znamenat.Iste je ze plod.vody je v maternici menej.
    Ak by dany stav pretrvaval, samozrejme tiez so zhodnotenim dalsich ultrazvukovych parametrov, ze dost mozne ze by vas poslal vas obvodny lekar na hospitalizáciu, kde by bola doporučená dalsia lieba a tiez by bol plod intenzivnejsie monitorovaný
    s pozdravom

  • vaha babatka

    , Autor: ewam

    dobry den.som v 34tyzdni tehotenstva a babatko ma 1880g.je nutna hospitalizacia?dakujem

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň.
    závisí od ostatných parametrov a od toho či pomaličky rástlo dieťatko od začiatku alebo zaostáva až teraz, od toho aké sú prietoky a v akom stave je placenta plodu.