Poradňa gynekológa

Poradňa gynekológa
16,509 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij , ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa
  • Uzivanie progesteronu

    , Autor: Anabi

    Dobry den prajem,rada by som sa opytala ci uzivanie progesteronu v 3.trimestri nemoze nejako uskodit babatku.Momentalne som v 29tt a uz mesiac uzivam progesteron ladeepharma 100mg,nakolko mi od 23tt tvrdlo brusko.Bola som aj tyzden hospitalizovana v nemocnicia po navrate mi moja lekarka predpisala okrem magnezia aj tento hormon.viem ze tieto hormony zvyknu zeny uzivat prve mesiace a neskor prave koli tvrdnutiu bruska a zabraneniu predcasneho porodu ale neskodi hormon babatku?nema nanho nejaky vplyv?
    A este by som sa chcela opytat,mam vodnaty az biely teh.vytok,vsetky testy vsak negativne neukazal sa ziadny zapal,mykoza ani nic.lekarka mi povodne predpisala macmirror vkladat 1xdenne (ten som vybrala) a nasledne este na ten vytok krem dalacin (nakolko sa mi nic nepotvrdilo testami tento krem som neuzivala,vedlajsie ucinky mozne mykozy a pod.ma vystrasili a tak som si odmietla davat dalsie antibiotika) momentalne mam este na optimalne ph uzivat 1x do tyzdna lactofeel co si o tom myslite je to potrebne?je vhodne v tehotensrve zavadzat tento krem?dakujem za odpoved.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, progesterónový blok ako súčasť liečby hroziaceho predčasného pôrodu je pomerne častým a štandardným liečebným postupom. Plodu neškodí. V tehotenstve je výtok z pošvy pomerne bežný, ak sú výsledky výterov negatívne a vybrali ste už aj liečbu, nemusíte sa obávať. LactoFeel užívať môžete aj nemusíte, záleží na Vás. Je možné ho aplikovať aj v tehotenstve. Pri akýchkoľvek ťažkostiach alebo nejasnostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.

Podobné otázky

  • Paap

    , Autor: Kapia

    Dobrý deň, momentálne som v 18 tt. Všetky výsledky Triple aj trisomy mám v poriadku, len samotná hodnota paap je 0,48. Ostatné hodnoty sú v norme. O čom svedčí táto samotna hodnota? Čítala som, že má byť nad 0,5. Je potrebné užívanie progesterónu peroralne aj po 16 ty? Vaginálne nemôžem.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, hodnotu PAPP-A máte hraničnú. Ak sú všetky ostatné výsledky vyšetrení a testov v poriadku, neznepokojoval by som sa. Pre komplexnú interpretáciu sa hodnotí aj hodnota bHCG, ako aj hodnota NT, nie len samotná hodnota PAPP-A, ktorá o ničom jednoznačne nehovorí. Postupujte podľa odporúčaní vyšetrujúcich lekárov.

  • Tehotenstvo, hematom, let lietadom

    , Autor: Vanessssss


    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij


  • Utrogestan preventívne

    , Autor: kamelka

    Dobrý deň pán doktor,
    som v 10tt s dvojičkami a môj doktor mi prepísal utrogestan (2 x 100 mg) preventívne, aj keď nemám vôbec žiadne problémy, ani som predtým nezažila potrat (mám za sebou jedno bezproblémové tehotenstvo a pôrod spred 8 rokov). Mám 35 rokov a tehotenstvo stimulované clostylbegytom. Chcela by som sa spýtať na Váš názor, či môžem utrogestan užívať bez obáv, aj keď nemám žiadne problémy. Nemôže uškodiť?
    Vopred ďakujem za odpoveď.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, preventívne užívanie progesterónu v tehotenstve je pomerne časté, vo Vašom prípade sa jedná o rizikové tehotenstvo, preto Vám obvodný lekár preparát predpísal. Tehotenstvu nepoškodí. Samozrejme, konečné rozhodnutie užívať preparát je na Vás.

  • Progestranelle

    , Autor: mika

    Dobrý deň. Má užívanie progesterónu (100mg) pre hroziaci predčasný pôrod vplyv na dieťa? Mám predpísané užívanie 2 ráno a 3 večer vaginálne. Musí sa dodržiavať 12h odstup?
    Ďakujem za odpoveď

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij

    Dobrý deň, nie, vplyv na plod to nemá. Mal by sa dodržiavať predpísaný časový interval. Nemusí to však byť na minútu presne.