Poradňa gynekológa a pôrodníka

Poradňa gynekológa a pôrodníka
21,008 otázok

Na vaše otázky odpovedá MUDr. Daniel Kelij, MPH, ktorý pracuje na Gynekologicko-pôrodníckej klinike Nemocnice AGEL Košice-Šaca

Viac informácií o odborníkovi sa dozviete tu.

 

Poznámka: Poradne odborníkov nemôžu v plnom rozsahu nahradiť osobnú návštevu lekára či priamu intervenciu odborníka.

Sponzor poradne: Poradňa gynekológa a pôrodníka
  • Pychanie v podbrušku

    , Autor: michaela-11

    No mne nedávno zistila nefrologicka ze mam trochu piesok v obličkách a dala mi na to Urinal tak môže byt ze koli tomu toľko cikam?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, predpokladám, že Vám okrem Urinalu odporučila dostatočnú hydratáciu a pitný režim. Ak močíte častejšie od začiatku užívania Urinalu a návštevy nefrologičky, môže to byť spôsobené tým.

Podobné otázky

  • Pychanie v podbrušku

    , Autor: michaela-11

    Tak mne keď úplne prvý krát začali ťažkosti tak vtedy mi zistili v obličkách e coli to bolo asi 2-3 roky dozadu. A vtedy som bola aj u urológa ale ten povedal ze mechúr a ostatné mam v poriadku. Vlastne teraz prvý krát mi zistili piesok. Ale rodit budem môcť prirodzene?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, zatiaľ nevidím dôvod, prečo by ste nemohli rodiť spontánne, hoci nepoznám všetky okolnosti.

  • Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, nefrológ sa zaoberá obličkami, urológ celým uropoetickým traktom, od obličky až po močovú rúru. Ak ste v sledovaní nefrológa, a máte urologické ťažkosti, prednostne by som navštívil lekára z odboru, ktorý o Vás má už informácie a pozná príčinu Vašich ťažkostí. Na základe jeho nálezu je eventuálne odporúčané ďalšie vyšetrenie.

  • Pychanie v podbrušku

    , Autor: michaela-11

    No ja som isla k nej na základe častého močenia a bolesti pri močení a robila mi s moču kultivaciu a vyšiel mi tam piesok a dala mi na to Urinal a veľa tekutín. Ja mam už dlho problémi s obličkami predtým som vždy mala na to antibiotiká ale teraz mi nemôže dať koli tehotenstvu. Dúfam že mi pomôže ten urinal lebo ani spávať dobre neviem lebo sa budím na to ze musím ísť na záchod.

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, podľa opisu je to jednoznačne urologický problém, ktorý sa však môže počas tehotenstva vystupňovať. Postupujte podľa odporúčaní lekárov.

  • Pychanie v podbrušku

    , Autor: michaela-11

    Nie nie nekrvacam len ma to pycha tak v strede ale tak ze začne potom to prejde a potom zase a tak. Mňa od začiatku zvykne bolieť mam aj magnerot na to ale pychat ma to nezvyklo len dnes to tak začalo. A ešte otázočka fakt ze veľmi veľa cikam to je tiež v poriadku?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, častejšie močenie je počas tehotenstva normálne. Ak nemáte ťažkosti s močením, štípanie alebo rezanie počas močenia a doterajšie výsledky boli v poriadku, nemusíte sa obávať. Závisí aj od príjmu tekutín. Ak vypijete väčšie množstvo tekutín, močenie bude častejšie. Ak vypijete viac ako 4 litre tekutín denne a hneď to vymočíte, treba to odsledovať a skontrolovať. V tehotenstve je príjem tekutín zvýšený, počas tehotenstva sa ale môže rozvinúť aj Diabetes insipidus, hoci je to dosť zriedkavé. V prípade akýchkoľvek ťažkostí alebo nejasností navštívte Vášho obvodného gynekológa.

  • Pychanie v podbrušku

    , Autor: michaela-11

    Dobrý deň chcem sa spýtať som v 12 týždni tehotenstva a pycha ma v podbrušku tak v strede. Chcem sa opýtať ci je to normálne?

    Odpovedá: MUDr. Daniel Kelij, MPH

    Dobrý deň, ak nemáte iné ťažkosti v zmysle krvácania, je to normálne, maternica sa zväčšuje, občasné pobolievanie v podbrušku je normálne. Pri akýchkoľvek nejasnostiach alebo ťažkostiach navštívte Vášho obvodného gynekológa.